Σάββατο 5 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΕΥΚΑΔΑ
Μέχρι και 50% τα κενά στην Πυροσβεστική

Ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό και διατήρηση της εποχικής απασχόλησης, που σε συνδυασμό με την κάλυψη περιστατικών ακόμη και σε περιοχές του Νομού Αιτωλοακαρνανίας έχουν αντίκτυπο τόσο στις συνθήκες εργασίας όσο και στην αποτελεσματικότητα αντιμετώπισης των πυρκαγιών, ήταν τα κυρίαρχα ζητήματα που αναδείχτηκαν στη χτεσινή περιοδεία που πραγματοποίησε κλιμάκιο της ΝΕ Λευκάδας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον βουλευτή του Κόμματος Νίκο Μωραΐτη, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία του Νομού Λευκάδας.

Στη συνάντηση με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους επισημάνθηκε το αναχρονιστικό προ 15ετίας οργανόγραμμα που υπολείπεται από τις σημερινές σύγχρονες ανάγκες σε μόνιμο προσωπικό. Ενδεικτικό των ελλείψεων που υπάρχουν αποτελεί ο σταθμός στη Βασιλική που τα κενά φτάνουν το 50%, ενώ οι εργαζόμενοι επισήμαναν το καθεστώς της εποχικής απασχόλησης, τους χαμηλούς μισθούς, την παραμονή έως και 48 ώρες στην εργασία, την παλαιότητα των κτιριακών εγκαταστάσεων κ.ά. Υπογράμμισαν στο κλιμάκιο του ΚΚΕ την ανάγκη δημιουργίας Πυροσβεστικού Σταθμού στην Πάλαιρο για να υπάρχει άμεση και έγκαιρη επέμβαση αν χρειαστεί στις περιοχές Βόνιτσας, Μύτικα, Αστακού του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, καθώς όπως αναφέρθηκε η κάλυψη αυτών των περιοχών από τη Λευκάδα είναι χρονοβόρα (1,5 ώρα απόσταση) με αποτέλεσμα να αδυνατίζει η άμεση πυρόσβεση.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης σχετικά με τα σοβαρά και χρόνια προβλήματα των πυροσβεστών επισήμανε ότι αποτελούν συνέπειες της εφαρμοζόμενης πολιτικής των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Παρουσίασε συνοπτικά τις θέσεις του ΚΚΕ (καθιέρωση ενιαίου μισθολογίου, άμεση κάλυψη των κενών, μονιμοποίηση των εποχικού προσωπικού, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά κ.ά.) και ανέδειξε την ανάγκη πάλης ενάντια σε αυτή την πολιτική για μισθούς, συνθήκες εργασίας και δικαιώματα που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ