Κυριακή 6 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ - 250 ΔΟΛ. Η τιμή του πετρελαίου θα ξεπεράσει στο προσεχές μέλλον τα 250 δολ. το βαρέλι, εκτίμησε την περασμένη Πέμπτη ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «Gazprom» Αλεξέι Μίλερ, προβλέποντας ανάλογη αύξηση και στην τιμή του φυσικού αερίου. Προέβλεψε, ακόμη, ότι η τιμή του φυσικού αερίου που πωλεί ο ρωσικός κολοσσός στη Δυτική Ευρώπη θα ανέλθει στα τέλη του 2008 στα 500 δολ. ανά 1.000 κυβικά μέτρα, έναντι 370 δολ. το Μάρτη.

ΚΙΝΑ - ΣΕΙΣΜΟΣ Οι άμεσες οικονομικές απώλειες από το φονικό σεισμό που έπληξε το Μάη τη νοτιοδυτική Κίνα υπερέβησαν ήδη το 1 τρισ. γιουάν (146 δισ. δολάρια), σύμφωνα με την εφημερίδα «Λαϊκή Ημερησία». Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο σεισμός στοίχισε τη ζωή σε 70.000 ανθρώπους, ενώ ο αριθμός αυτών που έμειναν άστεγοι υπολογίζεται σε τουλάχιστον 10 εκατομμύρια.

ΙΝΔΙΑ - ΤΡΟΦΙΜΑ Την εξαγωγή καλαμποκιού απαγόρευσε η Ινδία, σε μια κίνηση που έχει στόχο να διατηρήσει σε ικανοποιητικά επίπεδα την εγχώρια προσφορά, αλλά και να περιστείλει τον πληθωρισμό που κινείται στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 13 ετών. Η απαγόρευση θα διαρκέσει έως τις 15 Οκτώβρη, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου της χώρας. Οι τιμές ρεκόρ των πρώτων υλών παγκοσμίως έχουν πυροδοτήσει την άνοδο του πληθωρισμού, επιτάσσοντας τη λήψη μέτρων από τις κυβερνήσεις για τη διασφάλιση της προσφοράς σε διαρκή καταναλωτικά αγαθά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ