Σάββατο 5 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ - ΟΒΣΑ
Εκδήλωση για την Υγεία - Πρόνοια

Μεθαύριο Δευτέρα 7 του Ιούλη, στις 7 το απόγευμα, στο Σύνδεσμο Υδραυλικών

Τα προβλήματα που απασχολούν τους αυτοαπασχολούμενους, μικρούς επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους και τις οικογένειές τους σε σχέση με τα ζητήματα της Υγείας και Πρόνοιας, αλλά και οι προτάσεις που μπορούν να αλλάξουν τη σημερινή κατάσταση, θα συζητηθούν στην εκδήλωση που διοργανώνουν η Πανελλαδική Επιτροπή Αγώνα για το Ασφαλιστικό, μαζί με την Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ), την ερχόμενη Δευτέρα, 7 του Ιούλη, στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα του Συνδέσμου Υδραυλικών (Κειριαδών 1 - Κ. Πετράλωνα).

Στο κάλεσμά τους, αναφέρουν ότι «υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα αξιοπρεπούς σύνταξης που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες μετά από δεκαετίες σκληρής δουλειάς χωρίς εξοντωτικές εισφορές. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα σε σύγχρονες παροχές πρόληψης, υγείας - περίθαλψης δωρεάν για όλο το λαό, μέσα από ένα αναβαθμισμένο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, χωρίς καμία ιδιωτική επιχειρηματική δραστηριότητα στον ευαίσθητο τομέα της Υγείας». Τονίζουν επίσης ότι «αντιστεκόμαστε στην πολιτική που καθημερινά μέσα από την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών Υγείας φορτώνει τον ΟΑΕΕ με υπέρογκα χρέη. Συμπαρατασσόμαστε με το αγωνιστικό κίνημα των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων για την αναβάθμιση της Δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας».

Στο φόντο των έντονων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών, τα άμεσα αιτήματα που προτάσσονται είναι η αύξηση της χρηματοδότησης του ΟΑΕΕ στα 2/3 των εσόδων του, από τον κρατικό προϋπολογισμό. Δωρεάν υπηρεσίες Υγείας και περίθαλψης, κατάργηση των εισφορών Υγείας. Αμεση κάλυψη των ελλειμμάτων του από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Η Συντονιστική και η ΟΒΣΑ δεν παραλείπουν να ασκήσουν έντονη κριτική στα ανώτερα συνδικαλιστικά όργανα για την αντιμετώπιση των παραπάνω προβλημάτων. Επισημαίνουν ότι «η συμβιβασμένη ηγεσία της ΓΣΕΒΕΕ, με τη στάση της, όλα αυτά τα χρόνια διευκολύνει τις κυβερνήσεις να υλοποιήσουν χωρίς αντιστάσεις τις αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις, συμμετέχει στους στημένους κοινωνικούς διαλόγους, προσφέρει εύσημα νομιμοποίησης στην αντιασφαλιστική επίθεση». Χαρακτηρίζουν επίσης αποπροσανατολιστικό το αίτημα της ΓΣΕΒΕΕ για αύξηση της χρηματοδότησης του ΟΑΕΕ στο 0,60% του ΑΕΠ, «που δε λύνει κανένα πρόβλημα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ