Κυριακή 6 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
90 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ - 40 ΧΡΟΝΙΑ ΚΝΕ
«Με πρωτοπόρα θεωρία - πρωτοπόρα δράση για το μέλλον μας το σοσιαλισμό».

Το ταξίδι έχει ξεκινήσει. Το σύνθημα απλώνεται πλατιά, φτάνει απ' άκρη σ' άκρη στη χώρα, σε κάθε γωνιά του τόπου, σε κάθε γειτονιά και χώρο δουλειάς: «Με πρωτοπόρα θεωρία - πρωτοπόρα δράση για το μέλλον μας το σοσιαλισμό». Το φετινό φεστιβάλ, που συνδιοργανώνεται από το Κόμμα και την ΚΝΕ, είναι αφιερωμένο στα 90 χρόνια πρωτοπόρας δράσης του ΚΚΕ και τα 40 χρόνια αδιάκοπης πάλης της ΚΝΕ στο πλευρό του Κόμματός της.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ ΚΚΕ - ΚΝΕ, αυτές τις μέρες, η «καρδιά» της νεολαίας χτυπάει στις Πρέσπες. Η αντιιμπεριαλιστική πάλη, δεμένη στη χώρα μας με την Ιστορία του ΚΚΕ, βρίσκεται στο επίκεντρο, στο 17ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ που ολοκληρώνεται σήμερα. «Με τους λαούς, ενάντια στον ιμπεριαλισμό, για το σοσιαλισμό», είναι το σύνθημα του διημέρου, που ξαναγυρίζει στον τόπο που «γεννήθηκε», εκεί που στήθηκε η πρώτη κατασκήνωση. Μια νεανική αλυσίδα ειρήνης απλώνεται σήμερα στα σύνορα, στα Βαλκάνια, που μπαίνουν ακόμα μια φορά στο στόχαστρο των ιμπεριαλιστών, για να διατρανώσει: «Ζήτω η φιλία των λαών, κάτω η νέα τάξη των ιμπεριαλιστών». Στα χνάρια των μαχητών του ΔΣΕ, που έγραψαν ηρωικές στιγμές για να γίνει ο λαός αφέντης στον τόπο του, βαδίζουν από την Παρασκευή οι νέοι αγωνιστές. Σήμερα, με μια μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία στη Φλώρινα, διαδηλώνουν ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό. Η διαδήλωση θα καταλήξει στον ομαδικό τάφο των μαχητών του ΔΣΕ που έπεσαν στη μάχη της Φλώρινας.

Με ακόμα μεγαλύτερη δυναμική, το κάλεσμα στον επίκαιρο και αναγκαίο αγώνα ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό, πλαταίνει μέσα από τις δραστηριότητες των Κομματικών και ΚΝίτικων Οργανώσεων μπροστά στο Φεστιβάλ, που συνεχίζονται την επόμενη εβδομάδα. Ανάμεσά τους, σημαντικός σταθμός είναι το διήμερο φεστιβάλ των Οργανώσεων Αττικής του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στις φυλακές το Ωρωπού, καθώς και η προφεστιβαλική εκδήλωση των κλαδικών τομέων της Οργάνωσης Αθήνας της ΚΝΕ.

Το ταξίδι του Φεστιβάλ ΚΚΕ - ΚΝΕ θα κορυφωθεί στην Αθήνα, στις 18-21 Σεπτέμβρη, στην Πανεπιστημιούπολη στα Ιλίσια. Το κεντρικό φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης προγραμματίζεται για τις 12-14 Σεπτέμβρη, στο στρατόπεδο του Παύλου Μελά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ