Τρίτη 8 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κύμα καύσωνα από σήμερα

Καύσωνας αναμένεται να πλήξει τα επόμενα εικοσιτετράωρα τη χώρα, με τις θερμοκρασίες να φτάνουν σε μερικές περιπτώσεις και τους 41 βαθμούς Κελσίου. Οι υψηλότερες θερμοκρασίες αναμένονται σήμερα, με τις μέγιστες τιμές να φτάνουν στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα τους 39 και πιθανώς κατά τόπους τους 40 βαθμούς Κελσίου. Σε Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά και Ανατολική Πελοπόννησο, ο υδράργυρος θα ανέβει στους 40 και τοπικά τους 41 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα δε θα ξεπεράσει τους 37 βαθμούς Κελσίου. Πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από το βράδυ της ίδιας μέρας στα δυτικά και τα βόρεια της χώρας, ενώ από την Τετάρτη 9 Ιούλη αναμένεται σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα.

Ενόψει του καύσωνα, το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) τέθηκε σε ετοιμότητα, ενώ σε όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα και τις μονάδες πρόνοιας εφαρμόζεται το σχέδιο «Περσέας». Γενικές οδηγίες προστασίας από υψηλές θερμοκρασίες εξέδωσε τόσο το ΕΚΕΠΥ, όσο και η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας. Ιδιαίτερη φροντίδα χρειάζονται τα άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα (αναπνευστικά, καρδιαγγειακά κλπ.). Τα νεογνά πρέπει να είναι ντυμένα όσο γίνεται πιο ελαφρά και να πίνουν συχνά υγρά μαζί με το γάλα, ενώ για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας, πρέπει να υπάρχει συμβουλή του γιατρού. Οι οικογένειες που έχουν ηλικιωμένα άτομα να φροντίζουν να μην τα εγκαταλείπουν μόνα τους.

Στο Δήμο Αθήνας, έχει τεθεί σε εφαρμογή το Επιχειρησιακό Σχέδιο Θερμικής Εισβολής «ΦΑΕΘΩΝ», ενώ όλες οι Λέσχες Φιλίας θα παραμείνουν ανοιχτές από τις 8 π.μ. έως τις 9 μ.μ., διαθέτοντας κλιματιζόμενους χώρους. Με απόφαση της υπερνομαρχίας Αθήνας - Πειραιά, τα τέσσερα ΚΕΠ, που είναι στην αρμοδιότητά της, θα παραμείνουν ανοιχτά από τις 8 π.μ. μέχρι τις 8 μ.μ. Τέλος, η Νομαρχία Αθηνών σημειώνει ότι όλοι οι δήμοι διαθέτουν στο κοινό κλιματιζόμενες αίθουσες και οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται γι' αυτές που υπάρχουν, καλώντας το τηλέφωνο του δήμου τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ