Τρίτη 8 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΙΚΟΣ
Τιμωρήστε το δικομματισμό και τους βοηθούς του

Περιοδεία χτες στο 1ο Νοσοκομείο του ΙΚΑ στα Μελίσσια

Την αγανάκτηση των εργαζομένων για τη συνεχή υποβάθμιση, στο φόντο της συνεχιζόμενης εκκρεμότητας με το κτιριακό στο 1ο Νοσοκομείο του ΙΚΑ, κατέγραψε η χτεσινή περιοδεία του Γιώργου Μαυρίκου, μέλους της ΚΕ και βουλευτή του ΚΚΕ. Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο γιατρός στο νοσοκομείο Ανδρέας Καλιακμάνης, η Στέλλα Γεωργιάδου, απ' την Αχτίδα Υγείας, και ο Τάσος Καρατζής, δημοτικός σύμβουλος Μελισσίων.

Το Νοσοκομείο του ΙΚΑ στα Μελίσσια έχει σε λειτουργία μόνο 170 απ' τα 350 κρεβάτια. Εχει δηλαδή κλειστά 51,4% των κρεβατιών τη στιγμή που ασθενείς απ' τα λαϊκά στρώματα στοιβάζονται σε ράντζα άλλων νοσοκομείων στην ώρα της ανάγκης. Εκφραση της υποβάθμισης αποτελεί και η έλλειψη γιατρών, νοσηλευτών και του υπόλοιπου διοικητικού προσωπικού, ενώ είναι απλήρωτες δεδουλευμένες εφημερίες των γιατρών.

Σοβαρό πρόβλημα για τους ασφαλισμένους της περιοχής είναι η παρατεταμένη εκκρεμότητα του κτιριακού ζητήματος, αφού το ΙΚΑ δεν έχει λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να κόψει την όρεξη γνωστών επιχειρηματικών συμφερόντων που επιχειρούν να βάλουν στο χέρι την τεράστια έκταση του νοσοκομείου και γειτονικού αλσυλλίου.

Μιλώντας σε συγκεντρώσεις των εργαζομένων, ο Γιώργος Μαυρίκος τους ενημέρωσε για τις θέσεις του ΚΚΕ και τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει το Κόμμα στη Βουλή για το συγκεκριμένο νοσοκομείο, ενώ δεσμεύτηκε ότι ο αγώνας αυτός θα συνεχιστεί μαζί με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου και του κλάδου. Αφού σημείωσε την ανάγκη να βγάλουν οι εργάτες συμπεράσματα από τα σκάνδαλα τόνισε ότι μονάχα το ΚΚΕ μπορεί να χαλάσει τα σχέδια της άρχουσας τάξης, και κάλεσε τους εργαζόμενους, ενόψει και των ευρωεκλογών, να ενισχύσουν το ΚΚΕ και να ανατρέψουν τους σημερινούς συσχετισμούς σε πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο.

«Βγάλτε τα συμπεράσματά σας, κατέληξε ο Γιώργος Μαυρίκος. Τιμωρήστε το δικομματισμό και τους βοηθούς του. Βγείτε απ' το φαύλο κύκλο του δικομματισμού. Ευθυγραμμιστείτε με το ΚΚΕ στους αγώνες για δημόσια, δωρεάν, καθολική Υγεία. Συμπορευτείτε με το ΚΚΕ ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα που επιβάλλουν οι βιομήχανοι και η Ευρωπαϊκή Ενωση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ