Τρίτη 8 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ

ΚΡΟΥΣΜΑ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΦΟΙΤΗΤΗ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ Ν. ΑΡΚΑΔΙΑΣ: Κρούσμα αυταρχισμού και τρομοκρατίας εκδηλώθηκε σε βάρος φοιτητή, μέλους της ΚΝΕ, την Τρίτη 6 του Μάη στο ΚΤΕΛ Αρκαδίας στην Τρίπολη.

Να σημειωθεί ότι παρόμοιο περιστατικό είχε γίνει και πέρυσι. Πρωταγωνιστής και στα δυο περιστατικά ήταν ο γνωστός αστυνομικός Ματζαβίνος. Πέρυσι, με τον ίδιο πρωταγωνιστή, έσυραν βίαια νεολαίο στο υπόγειο - στις τουαλέτες - χτυπώντας τον και βρίζοντας με ακατονόμαστες εκφράσεις.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, Αντώνης Σκυλλάκος και Λιάνα Κανέλλη ερωτούν τον αρμόδιο υπουργό:

  • Καλύπτει η κυβέρνηση τις προφανώς παράνομες ενέργειες αυτές; Τι μέτρα θα παρθούν ώστε ο παραπάνω αστυνομικός να πάψει να λειτουργεί ανεξέλεγκτα;
  • Τι μέτρα θα πάρει για να σταματήσει ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία από δυνάμεις της Αστυνομίας;

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΧΟΛΗΣ ΤΥΦΛΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ο κίνδυνος να σταματήσει η λειτουργία της Σχολής Τυφλών είναι πλέον ορατός λόγω των ανυπέρβλητων οικονομικών προβλημάτων. Επίσης, η έλλειψη προσωπικού και κατάλληλου εξοπλισμού δυσχεραίνει την ομαλή λειτουργία της Σχολής.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου ερωτούν τους αρμόδιους υπουργούς:

-- Θα καλυφτεί άμεσα το έλλειμμα της σχολής και θα δοθεί επαρκής χρηματοδότηση για τις τρέχουσες ανάγκες;

-- Θα προσληφθεί το απαραίτητο προσωπικό και θα αγοραστεί ο αναγκαίος εξοπλισμός;

-- Θα μετατραπεί η Σχολή σε ένα δημόσιο κέντρο με δωρεάν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και θα έχει την ευθύνη της εκπαίδευσης, της στήριξης και της αποκατάστασης των τυφλών της Β. Ελλάδας και των οικογενειών τους;

ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ΚΑΙ ΒΥΤΙΝΑΣ: Επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις του Κόμματος για τις τεράστιες ελλείψεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λακωνίας και στο Δασαρχείο Σπάρτης προκαλώντας τεράστιους κινδύνους σε περίπτωση νέας πυρκαγιάς.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, Νίκος Μωραΐτης και Γιώργος Μαυρίκος ερωτούν τον αρμόδιο υπουργό τι μέτρα προτίθεται να πάρει για:

  • Να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λακωνίας, στα Δασαρχεία Σπάρτης και Βυτίνας.
  • Να εξασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό για την αντιπυρική και δασική προστασία στην περιοχή.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ