Τρίτη 8 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Ο ισραηλινός στρατός κλείνει φιλανθρωπικές οργανώσεις

ΝΑΜΠΛΟΥΣ - ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--

Τα γραφεία της φιλανθρωπικής οργάνωσης «Τανταμούν», με την κατηγορία ότι συνδέεται με τη «Χαμάς», έκλεισαν χθες τα ισραηλινά στρατεύματα κατοχής κατάσχοντας έγγραφα και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε στη Νάμπλους. Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάλογες επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού έχουν επίσης πραγματοποιηθεί στη Χεβρώνα, στην Καλκιλίγια και τη Ραμάλα, ενώ το σχέδιο επεκτείνεται.

Οι οργανώσεις που σφραγίστηκαν μέχρι τώρα αρνούνται κατηγορηματικά δεσμούς με τη «Χαμάς», καταγγέλλοντας την επίθεση που δέχονται από τα ισραηλινά στρατεύματα, ενώ η «Χαμάς» από την πλευρά της υποστηρίζει ότι η στήριξη που έχει από φιλανθρωπικές οργανώσεις περιορίζονται στις κοινωνικές υπηρεσίες και δε συνδέονται με τον ένοπλο αγώνα της ενάντια στο Ισραήλ.

Στο μεταξύ ο Παλαιστίνιος ηγέτης Μαχμούντ Αμπάς βρέθηκε στη Συρία, όπου είχε συνομιλίες με θέμα τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών των Παλαιστινίων. Ο Σύρος Πρόεδρος Μπασάρ Αλ Ασαντ ζήτησε να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να επιτευχθεί η ενότητα των Παλαιστινίων...

  • Συμφωνία με τη «Χεζμπολάχ», υπέγραψε το Ισραήλ σχετικά με την ανταλλαγή κρατουμένων, παρουσία του εκπροσώπου των Ηνωμένων Εθνών, όπως ανακοινώθηκε χθες. Βάσει της συμφωνίας, το Ισραήλ θα απελευθερώσει πέντε Λιβανέζους κρατουμένους και θα παραδώσει τα λείψανα οκτώ μαχητών της «Χεζμπολάχ» και άλλων 200 Αράβων, με αντάλλαγμα τους δύο στρατιώτες Εχούντ Γκολντβάσερ και Ελντάντ Ρεγκέβ, που αιχμαλωτίστηκαν από τη «Χεζμπολάχ» τον Ιούλη του 2006, σε ενέδρα στα σύνορα κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ