Τρίτη 8 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Δε θέλουν να φανεί η σύνδεση κράτους - μονοπωλίων

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στις Πρέσπες το Σάββατο, στο αντιιμπεριαλιστικό διήμερο της ΚΝΕ, η Αλέκα Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ρωτήθηκε απ' τους δημοσιογράφους, για το εάν το ΚΚΕ φοβάται συγκάλυψη και κουκούλωμα της υπόθεσης «Siemens. Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ απάντησε:

«Θα σας το πω καθαρά. Τα κόμματα εξουσίας έχουν κάθε συμφέρον να μην πάει βαθιά το πράγμα, γιατί εάν πάει θα φανεί τι σημαίνει καπιταλισμός, τι σημαίνει μονοπώλια, τι σημαίνει σύνδεση του κράτους και των μονοπωλίων. Τους συμφέρει, απλώς, να διαχωρίζουν τους ανθρώπους σε ηθικούς και ανήθικους και να φύγει απ' τη μέση η πολιτική ουσία του προβλήματος».

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν έπρεπε να παραιτηθεί ο υπουργός, σημείωσε: «Επειδή η κάθε κυβέρνηση έχει αντιλαϊκούς υπουργούς, επειδή κάθε κυβέρνηση ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ έχει υπουργούς που παίρνουν αντιλαϊκά μέτρα και να παραιτηθεί ένας υπουργός, θα έρθει ένας άλλος. Από εκεί και πέρα, για παράδειγμα, εάν ήμουν εγώ στη θέση του θα δήλωνα παραίτηση. Κανονικά πρέπει ο λαός να "παραιτήσει" αυτήν την κυβέρνηση και κάθε άλλη κυβέρνηση που ακολουθεί αυτήν την πολιτική. Αυτή είναι η λύση. Το να παραιτείται ένας υπουργός, ταυτόχρονα η παραίτησή του γίνεται και κολυμβήθρα του Σιλωάμ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ