Τετάρτη 9 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΧΙΣΤΟΥ
Εντείνουν την πρόκληση οι εργοδότες

Επιδιώκουν την εξόντωση των ταξικών σωματείων μέσα από δικαστικές αποφάσεις. Δίωξη σε βάρος συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ και στη Θεσσαλονίκη

Οι εργοδότες του ΒΙΠΑΣ δεν μπορούν να χωνέψουν το γεγονός ότι οι εργάτες απαιτούν με μαζικές κινητοποιήσεις τα συνδικαλιστικά τους δικαιώματα
Οι εργοδότες του ΒΙΠΑΣ δεν μπορούν να χωνέψουν το γεγονός ότι οι εργάτες απαιτούν με μαζικές κινητοποιήσεις τα συνδικαλιστικά τους δικαιώματα
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου σέρνουν τώρα οι εργοδότες του Βιομηχανικού Πάρκου Σχιστού τις κλαδικές εργατικές οργανώσεις Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, Πανελλήνια Ενωση Αμμοβολιστών, Σωματείο Ηλεκτρολόγων Πλοίων, Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών και Ενωση Μετάλλου Σαλαμίνας, επειδή εδώ και ένα μήνα αγωνίζονται, για να υπερασπίσουν το νομοθετικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των εργαζομένων του Πάρκου της συνδικαλιστικής εκπροσώπησης και δράσης, όπως ορίζει ο νόμος 1264/82.

Η διοίκηση του ΒΙΠΑΣ ΑΕ έχει ήδη καταθέσει αγωγές εναντίον των σωματείων, ενώ προχτές κατέθεσε και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων (θα εκδικαστεί στις 18 Ιούλη), αξιώνοντας να απομακρυνθεί το παράπηγμα που εγκατέστησαν μετά από σκληρή μάχη, οι εργαζόμενοι μέσα στο χώρο του Πάρκου, για να στεγάσει τα παραρτήματα των σωματείων τους. Στο κατάπτυστο κείμενο της αίτησης των ασφαλιστικών μέτρων, η ΒΙΠΑΣ ΑΕ αξιώνει οι πρόεδροι των σωματείων να απειληθούν «με ποινή 100.000 ευρώ και προσωπική κράτηση 6 μηνών για κάθε έναν από αυτούς»!

Οι εργοδότες αντλούν το θράσος τους να χαρακτηρίζουν ως «παράβαση» τη συνδικαλιστική εκπροσώπηση των εργαζομένων τόσο από την κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και από το ΠΑΣΟΚ και άλλα κόμματα της Βουλής, από τα οποία με συνεχείς ανακοινώσεις τα 5 σωματεία έχουν απαιτήσει «να πάρουν θέση και να καταδικάσουν την πρωτοφανή για τα σημερινά δεδομένα ενέργεια του ΔΣ του ΒΙΠΑΣ ΑΕ» να διώκει τη συνδικαλιστική δράση. Το ΚΚΕ ήταν αυτό που πρωτοστάτησε και πρωτοστατεί στον αγώνα που δίνουν.

Δίωξη και στη Θεσσαλονίκη

Με δικαστικές διώξεις εναντίον των συνδικαλιστών του ταξικού κινήματος επιχειρεί να κάμψει τους αγώνες των εργαζομένων και η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης. Υστερα από μήνυση που υπέβαλαν εκπρόσωποι του Δήμου, ο Δημήτρης Πατσιάς, μέλος της Διοίκησης του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου και στέλεχος της ΔΑΣ (ΠΑΜΕ), καλείται να παρουσιαστεί στο πλημμελειοδικείο και να δικαστεί για πράξεις «βίας», επειδή στις 14 Δεκέμβρη του 2005, μαζί με άλλους εργαζόμενους στον τομέα της καθαριότητας, περιφρουρούσαν την απεργία έξω από το Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων και εμπόδισαν τον απεργοσπαστικό μηχανισμό που έστησε η διοίκηση του Δήμου με επικεφαλής το Δήμαρχο, να σπάσει την απεργία.

Με ανακοίνωσή της, η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ) θυμίζει ότι μόλις πριν λίγους μήνες, στην τελευταία πολυήμερη απεργία ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ, ο εισαγγελέας μετά από υπόδειξη της διοίκησης του Δήμου κάλεσε σε απολογία μέλη της ΔΑΣ. «Είναι φανερό ότι η διοίκηση στοχοποιεί και προσπαθεί να πλήξει το αγωνιστικότερο κομμάτι των εργαζομένων, αυτούς που πραγματικά αντιστέκονται και παλεύουν ενάντια στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και της διοίκησης του Δήμου, προσπαθώντας μ' αυτό τον τρόπο να τρομοκρατήσει το σύνολο των εργαζομένων», σημειώνει η ΔΑΣ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ