Τετάρτη 9 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΝΕΟΛΑΙΑ
Ενιαία εργασιακά δικαιώματα για όλους τους εκπαιδευτικούς

Καταψήφισε χτες στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής το ΚΚΕ νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που ρυθμίζει σειρά επιμέρους θεμάτων για τους εκπαιδευτικούς και τα επαγγελματικά δικαιώματα συγκεκριμένων ειδικοτήτων. Υπέρ του προτεινόμενου νόμου τάχθηκαν μόνον οι κυβερνητικοί βουλευτές.

Οπως επισήμανε ο εισηγητής του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας, το νομοθέτημα «βρίθει φωτογραφικών διατάξεων» και «θα το καταψηφίσουμε γιατί διακατέχεται από μια πρόβλεψη νέων επετηρίδων, λόγω των αδιεξόδων που δημιούργησε η διαδικασία του ΑΣΕΠ» και συνολικά οι πολιτικές που ασκήθηκαν διαχρονικά για τους εκπαιδευτικούς από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Οπως επισήμανε ο βουλευτής του ΚΚΕ «διεκδικούμε ενιαία εργασιακά δικαιώματα για όλους τους εκπαιδευτικούς με την εξασφάλιση σταθερής και πλήρους εργασίας», καθώς και την «κατάργηση του θεσμού των συμβασιούχων και των αναπληρωτών». Αναφερόμενος σε άλλο άρθρο του νομοσχεδίου που ρυθμίζει θέματα των εκκλησιαστικών ιδρυμάτων επισήμανε «είμαστε αντίθετοι στην ξεχωριστή λειτουργία εκκλησιαστικών ιδρυμάτων και ακαδημιών».

  • Παράλληλα, χτες, στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της Βουλής, το ΚΚΕ καταψήφισε την κύρωση σύμβασης της ΕΕ που προβλέπει την αποσύνδεση του ανάλογου πτυχίου οικονομικών από την άσκηση του επαγγέλματος του ορκωτού λογιστή. Χαρακτηριστικά ο εισηγητής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος σημείωσε πως η σύμβαση «δίνει τη δυνατότητα να ασκούν το επάγγελμα οι απόφοιτοι λυκείου, δηλαδή προχωράμε στην ακόμη μεγαλύτερη σύμφυση του επαγγέλματος». Συνολικά, ο βουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε ότι μετά την κατάργηση του ΣΟΕΛ (δημόσιος οργανισμός για τον έλεγχο των ΑΕ) «περνάει ο έλεγχος στα χέρια... των ελεγχόμενων».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ