Τετάρτη 9 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Να ενημερωθεί η Βουλή για τις συμβάσεις

Πρωτοβουλία βουλευτών του Κόμματος στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής

Να ενημερωθεί η Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, για τις συμβάσεις του Δημοσίου με τη «Ζήμενς» τα τελευταία 15 χρόνια, ζητούν, με επιστολή που κατέθεσαν στην πρόεδρο της Επιτροπής, οι βουλευτές του ΚΚΕ, Γιάννης Ζιώγας και Κώστας Αλυσανδράκης. Οι βουλευτές του ΚΚΕ ζητούν να προσέλθει για το θέμα αυτό στην Επιτροπή ο υπουργός Πολιτισμού, Μιχάλης Λιάπης.

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην επιστολή των δύο βουλευτών, «το τελευταίο διάστημα καθημερινά έρχονται στη δημοσιότητα στοιχεία σχετικά με τις συμβάσεις που κατά καιρούς έχει υπογράψει η "Ζήμενς" με το Δημόσιο ή με εποπτευόμενους από το Δημόσιο φορείς κατά την τελευταία τουλάχιστον 15ετία, οι οποίες, κατά τη γνώμη μας, πρέπει να διερευνηθούν από τη Βουλή, ανεξάρτητα από την ενδεχόμενη παραγραφή ποινικών αδικημάτων. Στο πλαίσιο αυτό, θεωρούμε αναγκαία την διερεύνηση όλων αυτών των υποθέσεων και για το λόγο αυτό ζητούμε την ακρόαση του υπουργού Πολιτισμού από την επιτροπή σε ειδική συνεδρίαση, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση σχετικά με τις συμβάσεις της "Ζήμενς", σύμφωνα με το άρθρο 41α του Κανονισμού της Βουλής».

Την προσέλευση στην Επιτροπή του Μ. Λιάπη για το θέμα της «Ζήμενς» ζήτησαν χθες με επιστολή τους και οι 9 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που είναι μέλη της Επιτροπής, κάνοντας αναφορά για «καταγγελίες που αφορούν τα ταξίδια του υπουργού στο εξωτερικό και τις σχέσεις του με τη "Ζήμενς"».

Να σημειώσουμε ότι για να εγκριθεί η συγκεκριμένη πρόταση απαιτείται να υποστηριχτεί από τα 2/5 των μελών της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων που αριθμεί 27 μέλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ