Κυριακή 13 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Ναταλία Αποστολοπούλου
Ναταλία Αποστολοπούλου
Φωτ.

Στη μνήμη του αξέχαστου συναγωνιστή στην ΕΠΟΝ, συνεργάτη στην ΕΣΗΕΑ και φίλου ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΑΝΤΗΝΟΥ, προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΝΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης, 500 ευρώ.

Λευτέρης Ελευθεράτος

  • Στη μνήμη του Νίκου Καραντηνού, η Ζήλη Σακελλαρίδη πρόσφερε στο ΚΚΕ, μέσω ΝΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης, 100 ευρώ.
  • Επίσης στη μνήμη του Νίκου Καραντηνού, η φίλη του Ελένη Μπιμπίκου - Αντωνιάδη προσφέρει στον «Ριζοσπάστη» 200 ευρώ, μέσω της ΚΟ Θεσσαλονίκης.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΑΝΤΗΝΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης - ΕΠΟΝίτη - και συντάκτη του «Ριζοσπάστη», έως την τελευταία στιγμή του. Καθώς επίσης στη μνήμη της αγαπημένης μας συντρόφισσας ΝΑΤΑΛΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης και συγγραφέα, προσφέρω στο ΚΚΕ 50 ευρώ.

Τόνια Χαρατσίδου

* * *

Φωτ.

Στις 12 Ιούλη, συμπληρώθηκαν 5 χρόνια από τότε που «έφυγε» ο αλησμόνητος σύντροφος, πατέρας και παππούς ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕΝΙΔΙΑΤΗΣ.

Στη μνήμη του, προσφέρω στην ΚΟΒ Μεγάρων 300 ευρώ.

Η σύζυγός του: Βασιλική Μενιδιάτη

* * *

Η Τούλα Δουραλή προσφέρει 300 ευρώ στο ΚΚΕ, στη μνήμη του συντρόφου της ΓΙΑΝΝΗ ΔΟΥΡΑΛΗ και του ΜΗΤΣΟΥ ΚΑΤΣΑΝΑΚΟΥ.

Ο Γιάννης Δουραλής ήταν οικοδόμος στην Αθήνα. Μετά το 1967 έφυγε για το Παρίσι. Δούλεψε δραστήρια στην Ελληνική Κοινότητα στο Παρίσι. Ο Γιάννης Δουραλής, πιστός κομμουνιστής, στήριξε με πολλούς τρόπους Ελληνες μετανάστες και πρόσφυγες που έφταναν στο Παρίσι στα χρόνια της δικτατορίας, ειδικά στα πρώτα βήματά τους στη Γαλλία.

«Εφυγε» από τη ζωή το 1995. Εως σήμερα Γάλλοι σύντροφοι και Ελληνες μετανάστες επισκέπτονται τον τάφο του σταθερά και αφήνουν ένα λουλούδι.

* * *

Φωτ.

Γενναίος Καραγεωργόπουλος
Γενναίος Καραγεωργόπουλος
Στις 14 Ιούλη συμπληρώνονται 4 χρόνια από το θάνατο του αγαπημένου μας συζύγου και πατέρα ΚΩΣΤΑ ΣΤΟΥΡΑΪΤΗ, αγνού αγωνιστή και πιστού στα ιδανικά του ΚΚΕ έως το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Σεπολίων, 200 ευρώ.

Η σύζυγος και τα παιδιά του

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του συντρόφου μου ΓΕΝΝΑΙΟΥ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ, παλαιού στελέχους του ΚΚΕ και του συνδικαλιστικού κινήματος, καθώς επίσης στη μνήμη των γονιών και των αδελφών μου, προσφέρω στο ΚΚΕ 150 ευρώ.

Λίτσα Γενναίου - Καραγεωργοπούλου

* * *

Ο Κώστας Δημητριάδης προσφέρει 300 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Σουφλαρίων Λάρισας, 200 ευρώ στο ΝΣ Λάρισας της ΚΝΕ, 100 ευρώ στη Γραμματεία Λάρισας του ΠΑΜΕ, 150 ευρώ στο Παράρτημα Λάρισας της ΠΕΑΕΑ, 150 ευρώ στα Κεντρικά της ΠΕΑΕΑ και 100 ευρώ στον «Ριζοσπάστη», τον καθημερινό σύντροφό του.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της ΣΟΦΙΑΣ (Φούλης) Χίνη - ΜΙΧΑΛΑΚΟΥ, παιδιάτρου, μέλους της ΕΠ της ΚΟ Πειραιά και του Τμήματος Υγείας της ΚΕ του ΚΚΕ, ο σύζυγός της Τάκης Μιχαλάκος, οι κόρες της Μαρία, Αμαλία, Γεωργία και ο γαμπρός της Βασίλης Δημητριάδης προσφέρουν στην Εργατοϋπαλληλική Αχτίδα Πειραιά, μέσω ΚΟΒ ΙΚΑ, 150 ευρώ.

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή ΘΩΜΑ ΤΣΑΚΝΑΚΗ, η ΚΟΒ Δολίχης προσφέρει 50 ευρώ στην ΑΕ Ελασσόνας.

Γιάννης Μενιδιάτης
Γιάννης Μενιδιάτης
* * *

Σε μικρό χρονικό διάστημα «έφυγαν» από τη ζωή δύο αγαπημένοι σύντροφοι: Ο ΝΙΚΟΣ ΜΑΥΡΟΓΙΩΡΓΗΣ από τον Δρούτσουλα Ικαρίας. Ελαβε μέρος στον πόλεμο του '40 και στην Κατοχή ήταν αντιστασιακός - ΕΠΟΝ. Κρατήθηκε στα «σύρματα» στη Μέση Ανατολή από τους «συμμάχους» και την Κυβέρνηση του Καΐρου.

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΜΜΑΤΑΣ, επίσης από τον Δρούτσουλα, αντιστασιακός - ΕΠΟΝ, κρατήθηκε και αυτός στα «σύρματα» στη Μέση Ανατολή.

Αγωνίστηκαν και οι δύο ές το τέλος της ζωής τους από τις γραμμές του ΚΚΕ για τα δίκαια της εργατικής τάξης και τα ιδανικά του σοσιαλισμού.

Τιμώντας τη μνήμη τους, οι σύντροφοί τους από την ΚΟΒ Ευδήλου Ικαρίας προσφέρουν 140 ευρώ στο ΚΚΕ.

* * *

Φωτ.

Στις 15 Ιούλη συμπληρώνονται 3 χρόνια από τη μέρα που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μας ΝΙΚΟΣ ΧΑΡΙΣΗΣ, μέλος του ΚΚΕ.

Τιμώντας τη μνήμη του, προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Παντελεήμονα» Αχαρνών.

Η οικογένειά του

* * *

Φωτ.2

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΛΑΒΟΥΝΟΣ, ο ΣΤΑΘΗΣ ΠΗΛΟΣ και ο ΣΠΥΡΟΣ ΓΟΥΛΙΑΡΜΗΣ γεννήθηκαν στο χωριό Καλαφατιώτες Κέρκυρας. Μαθητές στο Σχολαρχείο ακόμη, ήρθαν σε επαφή με τα ιδανικά του σοσιαλισμού και λίγα χρόνια αργότερα εντάχθηκαν στο ΚΚΕ. Στην Κατοχή, ο Γιώργος Σκλαβούνος (φωτογραφία) και ο Στάθης Πηλός (φωτογραφία) πέρασαν στην Ηπειρο και ως αντάρτες του ΕΛΑΣ έλαβαν μέρος σε πολλές μάχες ενάντια στους κατακτητές. Ο τρίτος, ο Σπύρος Γουλιαρμής, αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού που υπηρετούσε στα υποβρύχια, οδήγησε το υποβρύχιο στη Μέση Ανατολή για να μην παραδοθεί στους Γερμανούς.

Για την πατριωτική - αντιστασιακή δράση τους, οι μισαλλόδοξες κυβερνήσεις της ΕΡΕ και της Ενωσης Κέντρου τους κυνήγησαν και τους έστειλαν στις φυλακές και τα στρατόπεδα εξορίας.

Κώστας Στουραϊτης
Κώστας Στουραϊτης
Παρά τις δυσκολίες και τις ταλαιπωρίες που αντιμετώπισαν για να βρουν δουλειά λόγω των πολιτικών φρονημάτων τους, μπόρεσαν να δημιουργήσουν οικογένειες και να προκόψουν στη ζωή τους.

Εως το τέλος της ζωής τους, έμειναν μέλη του ΚΚΕ και δεν ταλαντεύτηκαν ακόμα και στις δύσκολες στιγμές που πέρασε το Κόμμα.

Θα τους θυμούμαστε πάντα, σίγουροι ότι ο αγώνας τους θα δικαιωθεί και τα όνειρά τους για Ελλάδα ανεξάρτητη και σοσιαλιστική θα γίνουν πραγματικότητα.

Ο Γεράσιμος Σκλαβούνος στη μνήμη του πατέρα του και η Χρυσάνθη Σκλαβούνου στη μνήμη του συζύγου της Γιώργου Σκλαβούνου, καθώς επίσης στη μνήμη του Στάθη Πηλού και του Σπύρου Γουλιαρμή, και στη μνήμη των στελεχών και αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρουν στη ΝΕ Κέρκυρας 500 ευρώ.

* * *

Στη μνήμη των 70 μαχητών και μαχητριών του ΔΣΕ, οι οποίοι καταγόταν από την Κορνοφωληά Εβρου και έδωσαν τη ζωή τους πολεμώντας από τις γραμμές του, ο συγχωριανός τους Α. Ζ. πρόσφερε 70 ευρώ στον «Ριζοσπάστη».

* * *

Φωτ.

Στις 17 Ιούλη συμπληρώνονται 3 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μας πατέρας και παππούς ΠΕΤΡΟΣ Ι. ΝΤΟΥΡΟΣ.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε 100 ευρώ στη ΝΕ Εύβοιας.

Τα παιδιά: Σοφία - Θανάσης

Τα εγγόνια Αμαλία - Δημήτρης

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αλησμόνητου φίλου της Ικαρίας και συνεργάτη της «Πανικαριακής» και της εφημερίδας «Νέα Ικαρία» ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή στις 3 Ιούλη 2008 και αντί για στεφάνια στη σορό του, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, στο κόμμα για τα ιδανικά του οποίου αγωνίστηκε με πίστη και αφοσίωση έως το τέλος της ζωής του:

Η Πανικαριακή Αδελφότητα 50 ευρώ

Η Νέα Ικαρία 50 ευρώ και τον τοποθετούν μεταξύ των άξιων και διαλεχτών τέκνων της Ικαρίας μας.

Μήτσος Μαυραγάνης
Μήτσος Μαυραγάνης
* * *

Φωτ.2

Για την ονομαστική γιορτή και στη μνήμη του πατέρα μου ΠΑΥΛΟΥ Δημητρίου ΑΓΓΕΛΙΔΗ, στη μνήμη της μητέρας μου ΜΑΡΙΑΣ (Μακρίνας) ΑΓΓΕΛΙΔΟΥ και για τα 90 χρόνια του ΚΚΕ, προσφέρω 100 ευρώ στο Κόμμα, μέσω ΚΟΒ Δ. Κιλκίς.

Ευαγγελία Αγγελίδου - Πιλιτσοπούλου

* * *

Φωτ.

Στην ΕΡΜΙΟΝΗ ΛΙΤΣΑ! Πέρασαν λίγες μέρες από τότε που αποφάσισες και πήρες το μακρύ δρόμο της αιωνιότητας. Μόνο που εμείς, τα αγαπημένα σου πρόσωπα, δεν ήμασταν έτοιμα για κάτι τέτοιο. Νιώθουμε απέραντη στεναχώρια και θλίψη γιατί δεν τα είπαμε όλα, γιατί δε χορτάσαμε την παρέα σου, τις ιστορίες του αγώνα σας στο κόκκινο νησί, την Ικαρία. Το Κόμμα, το ΚΚΕ, πρέπει να είναι περήφανο για τα παλικάρια και τις θυγατέρες αυτού του βουνού της Αντίστασης και του αγώνα, που είναι φωτεινό παράδειγμα για τις επόμενες γενιές.

Εγώ είμαι περήφανη για τους γονείς μου, που είχαν φίλους εσένα Ερμιονάκι (όπως έλεγα μέσα μου) και τον θείο Κώστα Λίτσα και τον Στέφανο Παπαγεωργάκη.

Αντί για στεφάνι στη σορό της Ερμιόνης Λίτσα, από την Κυψέλη όπου ζούσε τα τελευταία χρόνια της ζωής της, προσφέρουμε 30 ευρώ στο ΚΚΕ.

Αννα και Ουρανία Κεφαλέλη

* * *

Φωτ.

Οκτώ χρόνια πέρασαν από τότε που «έφυγε» από τη ζωή και από κοντά μου ο αξέχαστος και αγαπημένος μου ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ. Ολα αυτά τα χρόνια ήταν πολύ δύσκολα για μένα, καθώς και τα επόμενα που θα 'ρθουν, γιατί άνθρωποι σαν τον Μίμη δεν ξεχνιούνται εύκολα. Με πονάει όταν φέρνω στη μνήμη μου την ταλαιπωρία που πέρασε στο αντάρτικο από τα 16 χρόνια του, την 15χρονη φυλάκισή του και τους βασανισμούς που κλόνισαν ανεπανόρθωτα την υγεία του. Παρ' όλα αυτά, δεν ταλαντεύτηκε. Αγωνίστηκε σαν παλικάρι στη ζωή και τα κατάφερε περίφημα.

Μαρία Αγγελίδη
Μαρία Αγγελίδη
Οσοι τον γνώρισαν, θα θυμούνται την ακεραιότητα του χαρακτήρα του και την ακλόνητη πίστη του στο ΚΚΕ και στα ιδανικά, τα οποία πρέσβευε έως το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Νικολάου» Αχαρνών.

Η γυναίκα του: Γιούλη Μαυραγάνη

* * *

Φωτ.

Στις 16 του περασμένου Ιούνη συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το θάνατο του αγαπημένου συντρόφου μου ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΑΟΠΟΥΛΟΥ, μέλους του ΚΚΕ από την Κατερίνη. Ελαβε μέρος στον πόλεμο του 40-41, και στην Κατοχή ήταν αντάρτης του ΕΛΑΣ, στο Τάγμα του Ακρίτα στο Βέρμιο. Καπετάνιος Τάγματος στον Εμφύλιο, τραυματίστηκε επανειλημμένα.

Στην Τασκένδη, πολιτικός πρόσφυγας, δούλεψε στην παραγωγή και διακρίθηκε για τη συνειδητή δουλειά του.

Οταν επέστρεψε στην πατρίδα, συνδέθηκε με την ΚΟΒ Κατερίνης και εκλέχτηκε στο Γραφείο της ΚΟΒ Κέντρου. Παράλληλα, ήταν πρόεδρος του τοπικού Παραρτήματος της ΠΕΕΠΠ και συνεργαζόταν με το περιοδικό της Εθνικής Αντίστασης και τον «Ριζοσπάστη».

Στη μνήμη του, η γυναίκα του Αννα Τσαοπούλου πρόσφερε 100 ευρώ για την αγορά Γραφείων της ΝΕ Πιερίας.

* * *

Φωτ.

Συμπληρώθηκαν 3 μήνες από την ημέρα που «έφυγε» από κοντά μας ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ, μέλος του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, προσφέρω στη ΝΕ Καβάλας 500 ευρώ.

Παύλος Αγγελίδης
Παύλος Αγγελίδης
Η γυναίκα του: Θωμαή

* * *

Φωτ.

Σήμερα, 13 Ιούλη, κλείνουν 40 μέρες από τον αναπάντεχο θάνατο του αγαπημένου μας ΜΑΝΩΛΗ ΒΑΣΙΛΑΚΗ, αγωνιστή και οπαδού του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Νέας Φιλαδέλφειας, 100 ευρώ.

Η μητέρα και η αδελφή του


Σοφία Μιχαλάκου
Σοφία Μιχαλάκου

Νίκος Χαρίσης
Νίκος Χαρίσης

Πέτρος Ντούρος
Πέτρος Ντούρος

Γρηγόρης Πετρόπουλος
Γρηγόρης Πετρόπουλος

Γιάννης Λασκαρίδης
Γιάννης Λασκαρίδης

Ερμιόνη Λίτσα
Ερμιόνη Λίτσα

Δημήτρης Τσαόπουλος
Δημήτρης Τσαόπουλος

Μανώλης Βασιλάκης
Μανώλης Βασιλάκης

Νίκος Καραντηνός
Νίκος Καραντηνός

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ