Παρασκευή 11 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΕ ΑΧΑΪΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Απέραντη η κοροϊδία για τους σεισμόπληκτους

Για απέραντη κοροϊδία προς τους σεισμόπληκτους και αναντιστοιχία των κυβερνητικών μέτρων με τις πραγματικές λαϊκές ανάγκες, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ με αφορμή τις πρόσφατες εξαγγελίες της κυβέρνησης για όσους επλήγησαν από το σεισμό του περασμένου Ιούνη.

Σημειώνει χαρακτηριστικά: «τα ψίχουλα ελεημοσύνης που αποφάσισε να δώσει η κυβέρνηση στους σεισμόπληκτους αποδεικνύουν μόνο ένα πράγμα: το πρόβλημα της αποζημίωσης της αποκατάστασης και της αντισεισμικής θωράκισης δεν είναι χωροταξικό, αλλά βαθιά ταξικό και πολιτικό. Στην πραγματικότητα, η ανακοίνωση για τη δωρεάν κρατική αρωγή δεν καλύπτει τις ανάγκες των σεισμοπλήκτων. Αντίθετα με τους όρους που θα δοθεί, μπαίνουν περιορισμοί. Η επιδότηση ενοικίου δεν καλύπτει τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας αφού τα ενοίκια έχουν φτάσει στα ύψη. Το ότι θα δοθούν με τιμές και διαδικασίες, όπως στα πυρόπληκτα, μόνο ανησυχία πρέπει να δημιουργεί στους σεισμόπληκτους».

Την ίδια στιγμή που τα λαϊκά στρώματα δοκιμάζονται ακόμη περισσότερο από τις καταστροφικές συνέπειες του σεισμού, υπογραμμίζει στη συνέχεια, «επαληθεύεται ότι η πρεμούρα της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του Νομάρχη Αχαΐας, της ΤΕΔΚ και της ΚΕΔΚΕ για να κηρυχτεί ο νομός σεισμόπληκτος είναι για να εξασφαλιστούν κίνητρα και "παραδάκι" για τους μεγαλοεπιχειρηματίες, παροχές που θα δοθούν από τον κρατικό κορβανά, θα επιβαρύνουν το λαό και θα στερηθούν από τους πραγματικά σεισμόπληκτους».

Καταλήγοντας, τονίζει: «Το ΚΚΕ λέει καθαρά, καμιά συγκάλυψη - κανένα αλισβερίσι. Χρήματα υπάρχουν και να δοθούν στους πληγέντες. Να γίνει πλήρης πραγματική καταγραφή και ολική αποζημίωση από κρατικούς πόρους για την κατοικία, την περιουσία, την επαγγελματική στέγη και τον επαγγελματικό εξοπλισμό. Κανένας στη θηλιά του τραπεζικού δανεισμού. Να ενισχυθούν τώρα όσοι έμειναν άνεργοι λόγω του σεισμού. Να απαλλαγούν οι πληγέντες από τοπικές φορολογίες (δημοτικά τέλη), δάνεια κ.ά.».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ