Παρασκευή 11 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Το σχολείο θα γίνει ο κόσμος να χαλάσει!

Συγκέντρωση χτες στο χώρο του παλιού νεκροταφείου

Από τη χτεσινή συγκέντρωση
Από τη χτεσινή συγκέντρωση
«Το σχολείο θα γίνει, ο κόσμος να χαλάσει. Δε θα αφήσουμε κανένας να σταματήσει ένα έργο, για το οποίο έχουμε αγωνιστεί χρόνια και θα δώσει ανάσα ζωής στα λαϊκά στρώματα και τα παιδιά τους». Αυτό τόνισε χτες το βράδυ ο Στέλιος Μπενετάτος, δήμαρχος της Νίκαιας, κατά τη διάρκεια δυναμικής συγκέντρωσης που έγινε στην είσοδο του ελεύθερου χώρου του παλιού νεκροταφείου της Νεάπολης.

Ο χώρος προορίζεται για να ανεγερθεί το κτίριο που θα στεγάσει το 19ο Δημοτικό Σχολείο. Το πανό που δέσποζε στην είσοδο έγραφε καθαρά: Εδώ και τώρα να προχωρήσει το χτίσιμο του 19ου Δημοτικού Σχολείου. Ωστόσο ο ΟΣΚ, αναίτια, μετά την ένσταση που κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος Στ. Λογοθέτης στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ανακοίνωσε τη διακοπή κάθε παρέμβασης στο χώρο (ήταν έτοιμος να ξεκινήσουν οι εργασίες θεμελίωσης).

Οπως επισήμανε ο Στ. Μπενετάτος «όταν ήταν δήμαρχος ο Στ. Λογοθέτης και εκπροσωπούσε μια αγωνιστική Αρχή είχε ζητήσει ο χώρος να διατεθεί για την ανέγερση σχολείου. Τώρα, ζητά να μη γίνει. Δυο τινά συμβαίνουν: ή κρύβονται από πίσω του σοβαρά οικονομικά συμφέροντα ή κινείται με ιδιοτελείς σκοπούς». Και κατέληξε τονίζοντας: «Εχουμε μπροστά μας δρόμο. Παρά τα εμπόδια που μας υψώνουν, εμείς θα νικήσουμε. Εχουμε υποχρέωση απέναντι στα παιδιά μας, στο λαό της περιοχής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ