Παρασκευή 11 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΩΡΓΙΑ
Συνάντηση... φίλων

ΤΙΜΠΙΛΙΣΙ.-

Ολοκληρώθηκε χτες η επίσκεψη της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών Κοντολίζα Ράις στη Γεωργία, μιας από τις σημαντικότερους συμμάχους των ΗΠΑ στην περιοχή, που επιδιώκει σύντομα να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Η Ράις, σε συνέντευξη Τύπου ύστερα από συνάντηση με τον φιλοαμερικανό Πρόεδρο της Γεωργίας Μιχαήλ Σαακασβίλι, κάλεσε τη Ρωσία να βοηθήσει στην εκτόνωση της έντασης στις περιοχές της Αμπχαζίας και της Νότιας Οσετίας, αντί να συμβάλλει στην κλιμάκωση της έντασης με τη Γεωργία, επαναλαμβάνοντας ότι «πρέπει να υπάρξει ειρηνική διευθέτηση». Πρόσθεσε επίσης ότι θα επιδιώξει τη διεξαγωγή συνομιλιών σε υψηλότερο επίπεδο για την ειρηνική επίλυση του προβλήματος...

Νωρίτερα, η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών είχε συνάντηση με ηγέτες της αντιπολίτευσης, όπου υποκριτικά υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν τον αγώνα της Γεωργίας για δημοκρατία και πλουραλισμό.

Πάντως, ο ηγέτης της Νότιας Οσετίας, Εντουαρντ Κοκόιτι, μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων «Ιντερφαξ», σημείωσε ότι η επίσκεψη Ράις στη Γεωργία θα προκαλέσει κλιμάκωση της έντασης ανάμεσα στη Γεωργία και την Αμπχαζία και τη Νότια Οσετία.

Τέλος, το υπουργείο Εξωτερικών της Γεωργίας ανακοίνωσε χτες ότι ανακαλεί για διαβουλεύσεις τον πρεσβευτή της από τη Ρωσία, ύστερα από την ανακοίνωση της Μόσχας ότι μαχητικά της αεροσκάφη εισήλθαν στον εναέριο χώρο της Γεωργίας την Τετάρτη. Η συγκεκριμένη ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, υπογράμμιζε ότι ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη πέταξαν για μικρό διάστημα πάνω από τη Νότια Οσετία έπειτα από πληροφορίες ότι η Γεωργία προετοιμαζόταν να επιτεθεί στην περιοχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ