Τρίτη 15 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΜΙΜΠΙΑ
Αλληλεγγύη στους απεργούς της «Λεβ Λέβιεβ»

Από τις 19 Ιούνη απεργούν οι εργάτες στο αδαμαντωρυχείο στο Γουίντχοκ της Ναμίμπια, απαιτώντας βελτίωση των αποδοχών τους που σήμερα είναι 450 Ναμίμπιαν ή περίπου 56 δολάρια μηνιαίως, την αναγνώριση και απόδοση των υπερωριών και ενάντια στις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας και εκμετάλλευσης που υφίστανται από την εταιρεία «Lev Leviev Diamond Polishing Company» (LLD). Εταιρεία που είναι ισραηλινών συμφερόντων και επενδύει τα κέρδη της από την εξόρυξη διαμαντιών στη Ναμίμπια για την ανέγερση παράνομων εβραϊκών οικισμών στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη. Σημειώνεται ότι η εταιρεία έχει στο παρελθόν στιγματιστεί και από τη συνεργασία με το καθεστώς του απαρτχάιντ της Νότιας Αφρικής.

H απεργία των εργατών στη «Λεβ Λέβιεβ» που ξεκίνησε στις 19 Ιούνη κλιμακώθηκε αμέσως και εξ αρχής οι εργαζόμενοι για την προστασία της απεργίας έστησαν απεργιακά φυλάκια και ομάδες περιφρούρησης, ώστε να αποκρούσουν την προσπάθεια καταστολής εκ μέρους της εργοδοσίας. Εξάλλου, ανάμεσα στα αιτήματα των εργαζομένων ήταν και η άμεση και άνευ όρων αποχώρηση του γενικού διευθυντή της εταιρείας Μάικ Νεσονγκάνο, μετά τη σωρεία καταγγελιών για απειλές εναντίον των εργαζομένων, για απάνθρωπη μεταχείριση και άλλα. Τώρα η διοίκηση της «Λεβ Λέβιεβ» απειλεί με απολύσεις των 153 εργαζομένων.

Στο πλευρό των απεργών της «Λεβ Λέβιεβ», έχουν ήδη βρεθεί εργαζόμενοι και συνδικάτα, όπως το Κογκρέσο των Εργατικών Συνδικάτων της Νότιας Αφρικής - COSATU, η συνδικαλιστική Ενωση εργαζομένων στα Ανθρακωρυχεία της Ναμίμπια, η Εθνική Παλαιστινιακή Επιτροπή για την Αποκάλυψη, το Μποϊκοτάζ και τις κυρώσεις - BCN ομπρέλα μαζικών και συνδικαλιστικών οργανώσεων της Παλαιστίνης, η Συμμαχία για τη Δικαιοσύνη στη Μέση Ανατολή - Adalah - NY κ.ά. Καλούν επίσης όλους τους εργαζόμενους και τα Συνδικάτα να σταθούν στο πλευρό των απεργών και να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους με επιστολές διαμαρτυρίας προς τη διοίκηση της εταιρείας στο φαξ +26461249253 και αντίγραφο στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις της Ενωσης Ανθρακωρύχων της Ναμίμπια mun@mweb.com.na και της Adalah info@adalahny.org


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ