Τρίτη 15 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ «LADY FASHION»
Κανένας εργάτης δεν μπήκε για δουλειά

Με τη συμπαράσταση των ταξικών σωματείων, 200 μετανάστες εργάτες δίνουν αγώνα για την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Σήμερα, τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Απασχόλησης

Από τη χτεσινή συγκέντρωση έξω από τη «LADY FASHION»
Από τη χτεσινή συγκέντρωση έξω από τη «LADY FASHION»
Σαν μια γροθιά οι 200 περίπου εργάτες μετανάστες, με μπροστάρη και οργανωτή του αγώνα τους το ταξικό τους Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού και Δέρματος της Αθήνας και συμπαραστάτες τα ταξικά σωματεία της Αθήνας και το ΠΑΜΕ, δεν μπήκαν χτες για δουλειά στη βιοτεχνία «LADY FASHION», απαιτώντας να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα ενάμιση μήνα. Η απόφασή τους είναι ξεκάθαρη: Δε θα μπουν για δουλειά αν δεν πληρωθούν.

Χτες από τις 6.30 το πρωί δεκάδες εργαζόμενοι και συνδικαλιστές του ταξικού τους συνδικάτου, καθώς και εκπρόσωποι άλλων ταξικών συνδικάτων της Αθήνας και του ΠΑΜΕ βρέθηκαν για ακόμα μια φορά έξω από τις πύλες της επιχείρησης στο Βοτανικό, προκειμένου να απαιτήσουν μαζί με τους απλήρωτους εργάτες να καταβληθούν εδώ και τώρα τα δεδουλευμένα τους.

Οι μετανάστες και μετανάστριες εργάτες και εργάτριες άρχισαν να καταφτάνουν λίγο πριν τις 7 π.μ. και να μένουν μαζί με τους υπόλοιπους συγκεντρωμένους έξω από τη βιοτεχνία. Ούτε ένας εργάτης δεν μπήκε για δουλειά. Η οργή έχει ξεχειλίσει. Κάθε μέρα το ίδιο βιολί. Οι εργάτες απαιτούν τα δεδουλευμένα τους και ο εργοδότης απαντάει: «αύριο και αύριο και συνέχεια μας λέει αύριο», είπαν χαρακτηριστικά. «Πέντε χρόνια δουλεύω εδώ και κάθε μήνα έχουμε φασαρία για τα λεφτά μας», δηλώνει ένας απ' αυτούς.

«Εμείς είχαμε ξεκαθαρίσει στον εργοδότη και αναγκάστηκε να συμφωνήσει κάτω από την πίεση ότι μέχρι τις 10 του μήνα θα πληρώσει. Σήμερα ο μήνας έχει 14 και ο εργοδότης δεν έχει πληρώσει. Εμείς του λέμε ότι όταν θα πληρώσει τότε θα μπουν οι εργαζόμενοι για δουλειά», ξεκαθάρισε, στη χτεσινή συγκέντρωση έξω από τη βιοτεχνία, ο πρόεδρος της ταξικής Ομοσπονδίας του κλάδου, Δήμος Θεοδώρου.

Λίγη ώρα αργότερα, αντιπροσωπεία του συνδικάτου με τη συμμετοχή και άλλων συνδικαλιστών από ταξικά σωματεία της Αθήνας και του ΠΑΜΕ συναντήθηκαν με τον διευθυντή, απαιτώντας σήμερα (χτες) να πληρωθούν οι εργάτες, αίτημα για το οποίο η εργοδοσία δε δεσμεύτηκε. Οι εργάτες υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα το κάλεσμα του συνδικάτου, να μην μπει κανείς για δουλειά. Και έτσι και έγινε. Σύσσωμοι οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν από το χώρο. Το ραντεβού ανανεώθηκε για σήμερα το πρωί με συγκέντρωση και πάλι έξω από τη βιοτεχνία, ενώ παράλληλα στις 9.30 το πρωί έχει οριστεί τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Απασχόλησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ