Τρίτη 15 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΝΟΤΟΣ ΜΠΕΤΟΝ»
Αφαντος ο εργοδότης, στον «αέρα» οι εργαζόμενοι

Περιοδεία του βουλευτή του ΚΚΕ Μπάμπη Χαραλάμπους στα εργοτάξια της επιχείρησης

Χωρίς εργασία, όμηροι των εργοδοτικών επιδιώξεων και σχεδιασμών βρίσκονται εδώ και ένα μήνα, περίπου, 25 εργαζόμενοι της επιχείρησης έτοιμου σκυροδέματος «ΝΟΤΟΣ ΜΠΕΤΟΝ» στα δυο τμήματα της επιχείρησης σε Λευκίμμη και Βαριπατάδες Κέρκυρας. Συγκεκριμένα σύμφωνα και με όσα αναφέρανε οι εργαζόμενοι, σε περιοδεία που πραγματοποίησε στα εργοτάξια της επιχείρησης ο βουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Χαραλάμπους, η διεύθυνση είναι άφαντη από τις 13 Ιούνη χωρίς να τους έχει ενημερώσει, με αποτέλεσμα η επιχείρηση να υπολειτουργεί και οι εργαζόμενοι παρόλο που βρίσκονται στα πόστα τους να μην έχουν ουσιαστικό αντικείμενο εργασίας.

Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν στον βουλευτή του Κόμματος τη δικαιολογημένη εργασιακή ανασφάλεια και αβεβαιότητα, εκφράζοντας φόβους και ανησυχίες ότι η εργοδοσία επιδιώκει ουσιαστικά με τη στάση της αυτή να τους οδηγήσει σε οικειοθελή αποχώρηση. Κι αυτό με στόχο να απαλλαγεί από τις υποχρεώσεις της προς τους εργαζόμενους (οφείλει δεδουλευμένα μηνών Ιούνη, Ιούλη και επίδομα αδείας) και από την καταβολή αποζημιώσεων, σε περίπτωση που η επιχείρηση κλείσει. Αξίζει να σημειωθεί πως μια σημαντική μερίδα των εργαζομένων απασχολείται στην επιχείρηση πάνω από 15 χρόνια.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ κάλεσε τους εργαζόμενους σε αγωνιστική επαγρύπνηση και ετοιμότητα για να περιφρουρήσουν το δικαίωμά τους στην εργασία και να διεκδικήσουν τις δεδουλευμένες οφειλές. Σημείωσε ότι το ΚΚΕ θα προβεί σε όλες εκείνες τις ενέργειες και παρεμβάσεις, μέσα και έξω από τη Βουλή, προκειμένου να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ