Παρασκευή 18 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Για ίσα δικαιώματα σε μετανάστες και Ελληνες εργάτες

Την κατηγορηματική αντίθεση του ΚΚΕ στην πολιτική και τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τη λεγόμενη «διαχείριση των συνόρων» εξέφρασε ο βουλευτής του ΚΚΕ Κ. Αλυσσανδράκης, στην τοποθέτησή του στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής, που ασχολήθηκε προχτές με το ζήτημα αυτό.

Κατήγγειλε ότι η πολιτική της ΕΕ στον τομέα αυτό εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθειά της να δημιουργήσει έναν τεράστιο μηχανισμό παρακολούθησης και καταστολής που έχει ως στόχο όχι μόνο τους υπηκόους τρίτων χωρών αλλά και τους εργαζόμενους και γενικότερα το λαϊκό κίνημα στα κράτη - μέλη της. Πρόσχημα ως συνήθως η τρομοκρατία, είπε ο βουλευτής, και είναι χαρακτηριστικό ότι ο «Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαχείρισης της Επιχειρησιακής Συνεργασίας στα Εξωτερικά Σύνορα» έχει προχωρήσει σε μια σειρά επιχειρήσεων και προχωράει με γοργούς ρυθμούς η στρατιωτικοποίησή του.

Η ΕΕ, συνέχισε, μεταχειρίζεται τους μετανάστες ταυτόχρονα ως δούλους και ως επιδρομείς, την ίδια στιγμή που η ίδια οδηγεί σε εξαθλίωση τις χώρες προέλευσής τους τόσο με τη ληστεία των πλουτοπαραγωγικών πηγών τους όσο και με ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους. Η θέση του ΚΚΕ, είπε, για το άσυλο και τη μετανάστευση βρίσκεται στον αντίποδα της εγκληματικής πολιτικής της ΕΕ. Προτείνουμε, τόνισε, παροχή ασύλου σε όσους ζητούν καταφύγιο από πολιτικές διώξεις στις χώρες τους, νομιμοποίηση όλων των μεταναστών, εξασφάλιση ίσων εργασιακών, κοινωνικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων με τους Ελληνες εργαζόμενους και ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση στις διάφορες κοινωνικές παροχές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ