Παρασκευή 18 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Είναι με τα "καλά" τους»;

Αυτοί που τα παίρνουν από τις «μίζες» ζητούν από το ΚΚΕ να δημοσιοποιήσει στο κράτος τα στοιχεία των ανθρώπων του μόχθου που το στηρίζουν οικονομικά από το υστέρημά τους!

*

Ας πούμε ότι για την ανάγκη της συζήτησης παρακάμπτουμε την (αβυσσαλέα, ωστόσο) υποκρισία.

Και καλά, ας δεχτούμε ότι είναι ανιστόρητοι, ότι δε γνωρίζουν τίποτα για τις διώξεις ανθρώπων στο παρελθόν με μοναδική «κατηγορία» ότι είχαν ενισχύσει οικονομικά το Κόμμα, ότι δε γνωρίζουν τίποτα για τον Νικηφορίδη που στήθηκε στον τοίχο με την «κατηγορία» ότι μάζευε υπογραφές κατά των πυρηνικών και ότι διοργάνωνε «εράνους» υπέρ της ειρήνης.

Ας υποθέσουμε επίσης ότι αυτά που λένε, ότι δηλαδή «οι εποχές έχουν αλλάξει», τα πιστεύουν, ότι δεν είναι τα κόμματά τους που συμμετέχουν σε μια Ευρωπαϊκή Ενωση, όπου τα μισά Κομμουνιστικά Κόμματα έχουν κηρυχτεί παράνομα, ότι δεν είναι οι ευρωβουλευτές τους που αυτόν τον καιρό συζητούν τα περίφημα «μέτρα κατά της ριζοσπαστικοποίησης» της Κομισιόν.

*

Ας έρθουμε, λοιπόν, σε κάτι που - ίσως - θα το αντιληφθούν:

Το να ενισχύεις οικονομικά ένα πολιτικό κόμμα είναι κάτι που συνδέεται άμεσα με το πολιτικό φρόνημα. Αλλά η ελευθερία του πολιτικού φρονήματος βρίσκεται στην καρδιά αυτού που οι ίδιοι αποκαλούν «ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα», στην καρδιά δηλαδή των ατομικών, των κοινωνικών και των πολιτικών ελευθεριών. Επομένως, τι ακριβώς ζητούν από το ΚΚΕ; Να συμφωνήσει και ακόμα χειρότερα να συνεργήσει και να συνεργαστεί (!) με τους κρατικούς μηχανισμούς για την καταγραφή και τον έλεγχο του πολιτικού φρονήματος των εργαζομένων;

Τι ακριβώς ζητούν από το ΚΚΕ; Να δώσει διευθύνσεις και ονόματα των μελών του (που καταβάλλουν τις συνδρομές τους στο Κόμμα), των οπαδών και των φίλων του (που συμμετέχουν και συμβάλλουν στις οικονομικές εξορμήσεις του), να «κατονομάσει» τους «συμπαθούντες», να «δώσει» στο κράτος και στους μηχανισμούς του τους «συνοδοιπόρους» του; Με άλλα λόγια, ζητούν από το ΚΚΕ να συμφωνήσει και ακόμα χειρότερα να συνεργήσει και να συνεργαστεί (!) στο φακέλωμα;

Μα την αλήθεια, οι άνθρωποι είναι με τα «καλά τους»;

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Λαγός» με τα όλα του (2015-10-10 00:00:00.0)
Προαλείφεται να συγκυβερνήσει με ΣΥΡΙΖΑ (2015-01-17 00:00:00.0)
«Νομίμως», «ηθικώς» και ...«μετριοπαθώς»! (2009-10-16 00:00:00.0)
Θα το βόλευε... (2006-05-26 00:00:00.0)
Η στροφή του ΔΗΚΚΙ προς το ΠΑΣΟΚ (2000-01-11 00:00:00.0)
Πόθος του η αταλάντευτη πορεία του Κόμματος (1997-02-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ