Παρασκευή 18 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα δημοσκοπικά

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ότι η κυβέρνηση θυμήθηκε μέσα στο καλοκαίρι να αλλάξει το νόμο για τις δημοσκοπήσεις έτσι τυχαία!

Στις επόμενες εκλογές λοιπόν θα έχουμε τη δυνατότητα να μας πληροφορούν για το... ποια είναι είναι η γνώμη μας ακόμη και την προπαραμονή της κάλπης.

Προφανώς θεωρούν τις εκλογές πολύ σοβαρή υπόθεση για να τις... αφήσουν σε μας. Μπορεί να είμαστε ο «κυρίαρχος λαός», αλλά όχι και να ψηφίζουμε ό,τι θέλουμε.

Γι' αυτό θεώρησαν πως «για το καλό μας» πρέπει μέχρι και την τελευταία στιγμή να μας «φορτώνουν» το μυαλό με γκάλοπ και... αδιάσειστα στοιχεία για το ποιο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Οσο για την αλήθεια και το ρόλο αυτών των δημοσκοπήσεων, ε την ξέρουμε καλά πια. Το μόνο που δεν προσπαθούν είναι να «αποτυπώσουν» τις διαθέσεις της κοινής γνώμης.

Να τη διαμορφώσουν προσπαθούν και θα έχουν κάθε δυνατότητα να το κάνουν. Γιατί - σας θυμίζουμε - ότι το πλαίσιο της λειτουργίας αυτών των εταιρειών το έχουν «συμφωνημένο» και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Πέρσι το καλοκαίρι ψηφίσανε μαζί και... αγκαλίτσα το νόμο για τη λειτουργία τους. Αυτόν που διασφαλίζει και τα κέρδη, αλλά και τον ανεξέλεγκτο χαρακτήρα τους.

ΟΤΑΝ ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ όμως οι κυβερνώντες... φαίνεται. Ετσι λοιπόν σε χρόνο ρεκόρ πάνε να ψηφίσουν το νομοσχέδιο για την πλήρη νομιμοποίηση των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών, που είναι μπλεγμένα με ξένα πανεπιστήμια.

Οι άνθρωποι είναι προσηλωμένοι στους στόχους της Μπολόνια και στην ιδιωτικοποίηση της Παιδείας - ως γνήσιοι «Ευρωπαίοι» - κι έτσι ακολουθούν τη συνήθη μέθοδο: Οσο πιο γρήγορα γίνεται, και στα θερινά τμήματα της Βουλής.

Η δικαιολογία... κι αυτή γνωστή. «Ετσι έχει η κατάσταση και πρέπει να βάλουμε τάξη». Μόνο που οι καταστάσεις δε φτιάχνονται από μόνες τους, κάποιος της δημιουργεί...


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ