Παρασκευή 18 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΥΓΕΙΑ
«ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ»
Αλλοιώνεται ο αντικαρκινικός χαρακτήρας του νοσοκομείου

Συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, που έκαναν παράσταση στη διοίκηση, απαίτησαν να μην εγκατασταθεί στο νοσοκομείο τμήμα του Διεθνούς Μεταμοσχευτικού Κέντρου που ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Η αλλοίωση του αντικαρκινικού χαρακτήρα του νεόδμητου ογκολογικού Νοσοκομείου «Αγιοι Ανάργυροι» (ΓΟΝΚ) επιβεβαιώθηκε χτες στη διάρκεια της παράστασης εργαζομένων στο διοικητή του νοσοκομείου Χρήστο Ράπτη, που έγινε με πρωτοβουλία των εκλεγμένων συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου. Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι την ώρα της παράστασης εμφανίστηκε και αστυνομική δύναμη στο νοσοκομείο η οποία και αποχώρησε πριν λήξει η συνάντηση.

Ετσι ο διοικητής του ΓΟΝΚ επιβεβαίωσε ότι μετά τις ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλου (24.6.2008) πως θα εγκατασταθεί ένα τμήμα του Διεθνούς Μεταμοσχευτικού Κέντρου με τη μορφή ΝΠΙΔ στους «Αγίους Ανάργυρους» ακολούθησαν μια σειρά διαβουλεύσεις με αυτό το θέμα. Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ απαίτησαν να μην εγκατασταθεί το Μεταμοσχευτικό Κέντρο στους «Αγιους Ανάργυρους» και να φύγουν οι επιχειρηματίες απ' το νοσοκομείο, την πολιορκία των οποίων δεν μπόρεσε να αρνηθεί ούτε και ο διοικητής.

Το ΓΟΝΚ θα είναι πια ένα γενικό νοσοκομείο, το οποίο θα έχει μόνο μια ογκολογική μονάδα. Σε κάθε περίπτωση, οι κλίνες που θα αναπτυχθούν θα υπολείπονται τόσο των 300 που προέβλεπε ο αρχικός Οργανισμός όσο και των 170 που είχαν αναπτυχθεί μέχρι το 1999. Ο διοικητής παραδέχτηκε ότι οι κακοτεχνίες είναι τόσο μεγάλες ώστε μπορεί και να μη δοθούν απ' το «Δημόκριτο» ούτε άδειες για τα εργαστήρια, που είναι στην κυριολεξία μπουντρούμια. Για τη διόρθωσή τους είπε ότι σκέφτεται να χρησιμοποιήσει χρήματα απ' τα νοσήλια των Ταμείων και την αποζημίωση απ' την ασφαλιστική εταιρεία για τις ζημιές του σεισμού το 1999.

Οι συνδικαλιστές δεν πήραν απαντήσεις για το αποχετευτικό και για τη συχνή πρόσβαση στο νοσοκομείο με μέσα μαζικής μεταφοράς. Μάλιστα, όσον αφορά τη μεταφορά των ίδιων των εργαζομένων αναφέρθηκε ότι θα νοικιαστεί και ιδιωτικό λεωφορείο, ενώ παλιότερα η μεταφορά γινόταν μόνο με ιδιόκτητα λεωφορεία του ΓΟΝΚ.

Τέλος, οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ απαίτησαν να γίνουν άμεσα οι προσλήψεις όλου του αναγκαίου προσωπικού, να μη γίνει καμιά υποχρεωτική μετακίνηση και να μονιμοποιηθούν όλοι οι έκτακτοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ