Παρασκευή 18 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Στο χέρι σου, να φέρεις τα πάνω κάτω!

Του Γιάννη Δερμεντζόγλου από τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ
Του Γιάννη Δερμεντζόγλου από τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ
Εχουν πιαστεί ξανά και ξανά στα πράσα να λένε το ένα παραμύθι μετά το άλλο και μόλις τους αποκαλύπτεις αρχίζουν και σφυρίζουν κλέφτικα. Επιμένουν. Γιατί έχουν την εξουσία. Γιατί υπάρχουν ακόμα εργάτες που αντιμετωπίζουν τον εκμεταλλευτή τους σαν ευεργέτη. Αυτό δίνει αέρα στα πανιά των αστών και του πολιτικού προσωπικού τους.

Δεν πρόλαβε το ΚΚΕ να αποκαλύψει ότι ο Καρατζαφέρης είναι λαγός του ΠΑΣΟΚ κι ότι στηρίζει το ΠΑΣΟΚ σε κάθε δύσκολη στιγμή. Μόλις άρχισαν να τα μαζεύουν οι του ΠΑΣΟΚ, κατ' ευθείαν απ' τ' αυτί και στο δάσκαλο. «Είσαι καλά που χαρακτηρίζεις "κουβεντούλα" όσα είπες για τον Γερμανό και το ΚΚΕ;» εγκαλεί τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ το συγκρότημα Λαμπράκη. Ε, δεν πρόλαβαν να του τραβήξουν τ' αυτί και έσπευσε να καλέσει το ΚΚΕ να βγει στο βουνό, αν δε συμφωνεί με την αστική νομιμότητα. Πριν προλάβει κι ο ίδιος να καταλάβει τι ξεστόμισε, ήρθε ο Τατούλης της ΝΔ να το κάνει απόλυτα καθαρό. Είπε, ευθέως, πως κάθε κόμμα που αντιστρατεύεται τους αστικούς νόμους χάνει το δικαίωμα να υπάρχει!

Είναι καθαρόαιμος ο Τατούλης. Ξεκίνησε από το ΕΚΚΕ, όπως και ο Τσουκάτος, κι έχει εμπεδώσει απόλυτα το μάθημα: `Η είσαι με τους καπιταλιστές σε όλα και στην πρώτη γραμμή και τους κάνεις άμα λάχει και «βρώμικη δουλειά» (τι διάολο δασκάλεμα σας έκαναν), ή δεν κάνεις για τη δουλειά. Ειδικά τώρα που δυσκολεύουν τα πράγματα για το σύστημα.

Ο ΓΑΠ, πάλι, είναι μια ξεχωριστή περίπτωση. Εχει μια εμμονή με τον παππού του. Κατανοούμε ότι πρέπει να τον θυμάται και να τον σέβεται, αλλά γιατί πρέπει να μας το θυμίζει τόσο ωμά μέρες που είναι; Τι θέλει, δηλαδή, να θυμίσουμε σ' αυτόν και την τάξη του ότι σ' εκείνα τα βουνά η τάξη που υπηρετούσε ο παππούς του έπαθε τέτοια χαροτρομάρα που ακόμα δεν έχει συνέλθει; Οτι χρειάστηκαν ποταμοί αμερικάνικης βοήθειας για να τα βγάλουν πέρα και πάλι μόνο στρατιωτικά; Οτι κράτησαν 27 χρόνια εκτός νόμου το ΚΚΕ κι αυτό αμέσως μετά τη στρατιωτική ήττα ήταν πολιτικά παρόν στο κάθε μέρα του αγώνα των εργατών της χώρας;

Ξέρουμε πως και στον ξύπνιο τους το φάντασμα του κομμουνισμού τους κυνηγάει. Αυτό δεν είναι λόγος να γίνονται και γελοίοι...

Ετσι κι αλλιώς, αργά ή γρήγορα, αυτή η ιστορία θα τους γυρίσει μπούμερανγκ. Αλίμονο στους εργάτες που δε θα διαβάσουν αντίστροφα ακριβώς αυτό το μήνυμα - απειλή που εκτοξεύει σήμερα η αστική τάξη.

Ετσι κι αλλιώς οι κομμουνιστές δεν πρόκειται να σταματήσουν να βάζουν θέμα κατάργησης των καπιταλιστών, κάθε στιγμή που οι αστικές κυβερνήσεις παίρνουν μέτρα υπέρ των καπιταλιστών.

Πάμε στα ...σοβαρά: Μία είναι η είδηση που μπορεί να σε κάνει να χάσεις τον ύπνο σου. Στον κατήφορο τα κέρδη των τραπεζών. Φαρδύς πλατύς ο τίτλος δείχνει μια απειλή. Δεν είναι μόνο τι θα κάνουν οι φουκαριάρηδες οι τραπεζίτες, είναι τι θα κάνουμε κι όλοι οι υπόλοιποι. Εδώ δεν είναι μόνο πετρέλαιο, είναι χρήμα - κεφάλαιο (αυτό είναι υπεράνω όλων στον μονοπωλιακό καπιταλισμό), καθαρό. Οταν οι τράπεζες δεν έχουν τα κέρδη που θέλουν το πληρώνουν ακριβά όλοι οι άλλοι. Οι τράπεζες είναι το θεμέλιο του συστήματος.

Ψάχνεις το μαύρο χρήμα; Να το! Η θέση του ΠΑΣΟΚ, δίπλα στην αντίστοιχη της ΝΔ, για ιδιώτες στην εκπαίδευση είναι θέση που παράγει εκατομμύρια ευρώ για τις τσέπες των λίγων. Ενα μικρό μέρος από το χρήμα για τους λίγους που παράγει αυτή η πολιτική. Γι' αυτό το χρήμα δε λέει κουβέντα το ΠΑΣΟΚ, που ενόψει και ονομαστικών αποκαλύψεων για το πόσα ακριβώς πήρε το ΠΑΣΟΚ μαζί με τη ΝΔ από το ταμείο της «Ζήμενς», ρίχνει λάσπη στο ΚΚΕ.

Ασχετο: Κράτα στα υπόψιν την πληροφορία για τους S-300 στην Κρήτη και τους λόγους που έγινε η άσκηση με το Ισραήλ. Ετσι, για να αρχίσεις να ερμηνεύεις γεωπολιτικά ορισμένα απ' αυτά που θα πάθεις αν δεν πάρεις έγκαιρα τα μέτρα σου.


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ