Κυριακή 20 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας

Την «Πρωτοβουλία για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις» της Γαλλικής Προεδρίας της ΕΕ υποστήριξε με θέρμη ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Σ. Καλαφάτης, στο Ατυπο Συμβούλιο Υπουργών για την «Ανταγωνιστικότητα», στο Παρίσι. Αλλά για ποιες «μικρομεσαίες» επιχειρήσεις μίλησε το κυβερνητικό στέλεχος και μιλά η ΕΕ;

Δώστε προσοχή: Είναι οι επιχειρήσεις με προβλήματα, όπως ...«ανεπαρκής πρόσβαση στις διεθνείς αγορές», ή ...«έλλειψη καινοτομικότητας», ή «έλλειψη ειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού»! Είναι προφανές ότι δεν αναφέρεται στις εκατοντάδες χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις από αυτοαπασχολούμενους ή ΕΒΕ με ελάχιστους εργαζόμενους, οι οποίοι βεβαίως δεν ανησυχούν λόγω της «ανεπαρκούς πρόσβασης στις διεθνείς αγορές». Αυτοί στριμώχνονται από τα μονοπώλια και τις πολιτικές που τα υπηρετούν και συνθλίβονται.

Αλλά, σε κάθε κατάλληλη περίσταση, ημερίδες, εκδηλώσεις, πανηγύρια, προεκλογικές συγκεντρώσεις, τα κυβερνητικά στελέχη θα χρησιμοποιήσουν αυτά τα λόγια που είπε ο υφυπουργός στην ίδια τοποθέτησή του: «Πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι ΜΜΕ δεν παραμένουν μόνο ο πυρήνας της ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης που δίνει ώθηση στην οικονομία, αλλά η προσαρμοστικότητά τους αποτελεί κινητήριο δύναμη για κοινωνική και οικονομική ευημερία».

Και όλοι οι «μικρομεσαίοι» από κάτω θα χειροκροτούν, πιστεύοντας ότι μιλάνε γι' αυτούς...

(Στην ίδια ομιλία, ο υφυπουργός ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει και μια ελληνική «πρωτοβουλία»...).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ