Σάββατο 19 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΗΓΕΣΙΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ
Πειθαρχικά μέτρα για συνδικαλιστική δράση!

Με αφορμή ανακοίνωση της Ενωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νήσου Ρόδου και Δωδεκανήσου, διατάχθηκε ΕΔΕ

Eurokinissi

Με πειθαρχικά μέτρα, η ηγεσία της Πυροσβεστικής προσπαθεί να εμποδίσει τη συνδικαλιστική δράση του προσωπικού της, αντί να λύσει τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στο Σώμα. Συγκεκριμένα, έχει διατάξει τη διεξαγωγή ΕΔΕ για ανακοίνωση της Ενωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νήσου Ρόδου και Δωδεκανήσου.

Η ανακοίνωση αναφερόταν στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το πυροσβεστικό κλιμάκιο Καρπάθου. Σύμφωνα με αυτήν, για τις ανάγκες του τοπικού κλιμακίου έχει παραχωρηθεί έξω από την πόλη αποθηκευτικός χώρος χωρίς παράθυρα, όπου η κατάσταση είναι αποπνικτική και αφόρητη, προκαλώντας δυσφορία στο προσωπικό που το καλοκαίρι «βράζει» από τη ζέστη και το χειμώνα παγώνει από το κρύο. Στο κλιμάκιο, εξάλλου, υπηρετούν έντεκα μόνο μόνιμοι πυροσβέστες αντί για 17.

Σε χτεσινό δελτίο Τύπου, η τοπική Ενωση αναφέρει: «Διαπιστώνουμε ότι μετά την ανακοίνωση της Ενωσής μας σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης των συναδέλφων στο κλιμάκιο Καρπάθου, αντί να ληφθούν σοβαρά υπόψη τα όσα αναφέραμε και να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για να βρεθούν λύσεις, επιλέχτηκε η ΕΔΕ ως λύση στα προβλήματα αυτά».

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι «το ζήτημα της διαμονής και των συνθηκών διαβίωσης των πυροσβεστικών υπαλλήλων και το αίτημά τους για καλυτέρευση αυτών των συνθηκών μέσα από τη λειτουργία του συνδικαλιστικού τους οργάνου, είναι αναφαίρετο δικαίωμά τους και η διενέργεια ΕΔΕ δεν αποτελεί λύση στο πρόβλημά τους». Εκτιμά δε ότι «το θέμα είναι πολιτικό πρωτίστως και κατ' επέκταση πρέπει να ληφθούν πολιτικές αποφάσεις επ' αυτού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ