Τετάρτη 23 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΙ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
«Οχι» στην ομηρία των εργαζομένων

Σε τρίωρη στάση εργασίας, μετά από αποφάσεις των σωματείων τους, αλλά και του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας - Βόνιτσας, προχώρησαν προχτές το πρωί, οι εργαζόμενοι στις κοινωνικές δομές των δήμων του νομού Λευκάδας.

Μαζί με συναδέλφους τους από τους δήμους Αλυζιάς, Ανακτορίου και Κεκροπίας του νομού Αιτωλοακαρνανίας εξέφρασαν την κατηγορηματική αντίθεσή τους στην παραπέρα εμπορευματοποίηση - ιδιωτικοποίηση των παιδικών σταθμών και άλλων δομών Πρόνοιας, αλλά και στην ενίσχυση των ελαστικών μορφών απασχόλησης και ομηρίας που μεθοδεύουν κυβέρνηση και ΕΕ μέσα από το πρόγραμμα «Εναρμόνισης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής».

Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στο Εργατικό Κέντρο Λευκάδας, όπου μετά από συνεδρίασή τους αποφάσισαν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων το προσεχές διάστημα με 24ωρη απεργία και κλείσιμο του δημαρχείου Λευκάδας, την επόμενη Παρασκευή.

Το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας - Βόνιτσας σε σχετική του ανακοίνωση καλεί τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν δημόσιο και δωρεάν σύστημα Πρόνοιας για όλο το λαό. Με πλήρες δίκτυο εξειδικευμένων υπηρεσιών και κατάργηση των τροφείων, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, κατασκευή νέων σταθμών, καμία επιχειρηματική δράση στο χώρο της Πρόνοιας (άμεση ή συγκαλυμμένη, μέσω φιλανθρωπικών και μη κυβερνητικών οργανώσεων ή των δήμων).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ