Τετάρτη 23 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΤΗΡΙΑ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Ζωντανή μέσα στους αγώνες μας

Αύριο, στις 7.30 μ.μ., η εκδήλωση των συνδικάτων και του συλλόγου Φοιτητών της Παντείου, στην πύλη της ΕΤΜΑ, 28 χρόνια μετά τη δολοφονία της. Ανακοίνωση του ΚΣ της ΚΝΕ

«Αν έχεις λείψει για ό,τι πρέπει

θα 'σαι για πάντα μέσα σ' όλα εκείνα που γι' αυτά έχεις λείψει

θα 'σαι για πάντα μέσα σ' όλο τον κόσμο».

Τους παραπάνω στίχους που ο Γιάννης Ρίτσος διάβασε από τη σκηνή του αφιερωμένου στη μνήμη της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου (δολοφονημένη από μηχανισμούς της εργοδοσίας της ΕΤΜΑ την ίδια χρονιά, το 1980) Φεστιβάλ «ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ», θυμίζει η ανακοίνωση του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ, με την οποία η Οργάνωση καλεί στην αυριανή εκδήλωση, στις 7.30 μ.μ., στην πύλη της ΕΤΜΑ. Τη συγκέντρωση διοργανώνουν η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας-Ιματισμού και Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ), το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργών Αθήνας και ο Σύλλογος Φοιτητών Παντείου.

«Οι εργαζόμενοι, οι νεολαίοι έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με την ίδια ταξική πολιτική που ακολουθούν οι κυβερνήσεις και που υπαγορεύει, όπως και τότε, το κεφάλαιο» σημειώνει το ΚΣ της Οργάνωσης, αναφερόμενο στις συνθήκες που οδήγησαν στη δολοφονία της 21χρονης Κνίτισσας. «Η εργοδοσία είναι το ίδιο σκληρή, αδίστακτη. Ανεργία, ακρίβεια, εργασιακές σχέσεις λάστιχο, απολύσεις. Πολλά τα παραδείγματα σε διάφορους χώρους, και στον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας (Λαναράς, Lady fashion και αλλού). Στους χώρους δουλειάς περισσεύει η τρομοκρατία», τονίζεται. Κι υπογραμμίζεται: «Δεν κάνουμε πίσω, απαντάμε δυναμικά με τους αγώνες μας στο εργοστάσιο, το γραφείο, το κατάστημα, το εργοτάξιο, σε κάθε μικρό ή μεγαλύτερο εργασιακό χώρο, στο πανεπιστήμιο, το σχολείο. Ξέρουμε ότι εμείς έχουμε τη δύναμη και διεκδικούμε τον πλούτο που εμείς παράγουμε. Οργανώνουμε την πάλη μας, αγωνιζόμαστε μέσα από τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τα μαθητικά συμβούλια.

Μαζικά συμμετέχουν νεολαίοι και εργαζόμενοι στην εκδήλωση που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην πύλη της ΕΤΜΑ
Μαζικά συμμετέχουν νεολαίοι και εργαζόμενοι στην εκδήλωση που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην πύλη της ΕΤΜΑ
Τα αιτήματα του τότε για μόρφωση, δουλειά με δικαιώματα ζητούν απάντηση και σήμερα. Το όραμα για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο ζητά δικαίωση.

Φέτος το Κόμμα μας, το ΚΚΕ, κλείνει τα 90 χρόνια πρωτοπόρας ζωής και δράσης. Η ΚΝΕ, η Οργάνωσή μας, που μέλος της ήταν και η Σωτηρία, κλείνει τα 40 χρόνια της. Από τις γραμμές του ΚΚΕ και της ΚΝΕ όλα αυτά τα χρόνια ξεπήδησαν τόσοι και τόσοι ήρωες, μικροί και μεγάλοι αγωνιστές, όλοι ταγμένοι σε έναν κοινό σκοπό. Να αλλάξουμε αυτόν τον κόσμο, να φέρουμε το Σοσιαλισμό.

Συνεχίζουμε το δύσκολο μα και ωραίο αγώνα που χρόνια τώρα όλοι αυτοί οι Σύντροφοι, ανάμεσά τους και η Σωτηρία, μας έδειξαν. Και η υπόσχεση παραμένει... "Θα ζεις μέσα από τους αγώνες μας..."».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ