Τετάρτη 23 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣΤΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΥΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ: Ανευ προηγουμένου είναι η κρίση που μαστίζει τους μικρομεσαίους επαγγελματίες που ασχολούνται με τον τουρισμό στην Κέρκυρα. Παραδοσιακές τουριστικές περιοχές της Κέρκυρας φέτος ουσιαστικά είναι τουριστικά νεκρές. Η πτώση του τζίρου είναι πάνω από 70%. Είναι γενικά παραδεχτό πως αιτίες του φαινόμενου αυτού - εκτός από την παγκόσμια οικονομική κρίση που πλήττει και τους λαούς χωρών που παραδοσιακά είχαν σαν τουριστικό προορισμό την Κέρκυρα - είναι και ο στρεβλός τρόπος ανάπτυξης του τουρισμού στο νησί. Αφ' ενός μεν μέσα από ένα γενικευμένο σύστημα «all inclusive» και αφ' ετέρου μέσα από τις αφίξεις τουριστών με κρουαζιερόπλοια για ολιγόωρη επίσκεψη στην Κέρκυρα, που ελέγχονται όμως ασφυκτικά από 2-3 γνωστούς τουριστικούς πράκτορες του νησιού.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Μπάμπης Χαραλάμπους και Κώστας Αλυσανδράκης ρωτούν τους υπουργούς Τουρισμού και Οικονομίας και Οικονομικών ποια άμεσα και επείγοντα μέτρα προτίθενται να πάρουν, ούτως ώστε:

1. Να περιοριστεί σημαντικά το «all inclusive system», αλλά και να ελεγχθεί αποτελεσματικά το κύκλωμα που ελέγχει και κατευθύνει επιλεκτικά τις εκδρομές από τα κρουαζιερόπλοια.

2. Να υπάρξουν ουσιαστικές οικονομικές διευκολύνσεις (από Εφορία, Τράπεζες κλπ.) προς τους επαγγελματίες αυτούς που πλήττονται άμεσα από την πρωτοφανή, για τα χρονικά της Κέρκυρας, οικονομική κρίση.

***

ΕΛΛΙΠΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΙΚΑ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ: Το ΙΚΑ Ανω Λιοσίων ξεκίνησε τη λειτουργία του σαν μικρός υγειονομικός σταθμός με πολύ λίγες ειδικότητες. Μετά από παράπονα και διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής, αλλά και τη σημαντική παρέμβαση συνδικάτων και σωματείων προς τη δημοτική αρχή και τη διοίκηση του ΙΚΑ, οι ειδικότητες αυξήθηκαν, αλλά και πάλι δεν καλύπτουν τις ανάγκες των κατοίκων. Αυτή τη στιγμή, στο ΙΚΑ Ανω Λιοσίων απαιτούνται ένας δερματολόγος, ένας καρδιολόγος, ένας πνευμονολόγος και ακόμα ένα άτομο για νοσηλευτικό προσωπικό. Δεν υπάρχει ακτινολογικό τμήμα, δεν υπάρχει μόνιμος γυναικολόγος.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας, Λίλα Καφαντάρη, Γιώργος Μαυρίκος και Εύα Μελά ρωτούν την υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας:

-- Προτίθεται η κυβέρνηση να προχωρήσει στην πλήρη στελέχωση του ΙΚΑ Ανω Λιοσίων με διοικητικές και υγειονομικές υπηρεσίες, ώστε να λειτουργεί σαν Υποκατάστημα του ΙΚΑ, όπως προβλέπεται κι από το ΠΔ;

-- Προτίθεται η κυβέρνηση να προχωρήσει σε προσλήψεις και να καλύψει άμεσα με μόνιμο υγειονομικό και νοσηλευτικό προσωπικό τις ελλείψεις του ΙΚΑ Ανω Λιοσίων, καθώς και να λύσει το πρόβλημα της έλλειψης ακτινολογικού τμήματος;

***

ΜΕΤΑΤΑΧΘΕΝΤΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ»: Σε εκκρεμότητα εδώ και αρκετό καιρό βρίσκεται το θέμα της αναγνώρισης της προϋπηρεσίας 660 και πλέον εργαζομένων, που παραιτήθηκαν από το Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης και υπηρετούν σήμερα σε άλλες υπηρεσίες (π.χ. ΝΠΔΔ ή ΟΤΑ). Οι εργαζόμενοι αυτοί προσλήφθηκαν μέσω ΑΣΕΠ και η μισθοδοσία τους γίνεται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Σύμφωνα με γνωμοδοτήσεις του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, το παραπάνω νοσοκομείο ανήκει στο δημόσιο τομέα, ενώ η μετάταξη υπαλλήλων κρατικών νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου επιτρέπεται και η προϋπηρεσία τους υπολογίζεται ως χρόνος πραγματικής δημόσιας υπηρεσίας. Η αναγνώριση της προϋπηρεσίας των γιατρών του εν λόγω νοσοκομείου έγινε με νομοθετική ρύθμιση. Το αίτημα των εργαζομένων είναι δίκαιο, και πρέπει να επιλυθεί.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου ρωτούν τους υπουργούς Εσωτερικών, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Μακεδονίας - Θράκης τι μέτρα θα πάρουν για την άμεση αναγνώριση της προϋπηρεσίας των πρώην εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» Θεσσαλονίκης που μετατάχτηκαν σε άλλες υπηρεσίες (π.χ. ΝΠΔΔ ή ΟΤΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ