Τετάρτη 23 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΑΒ
Ενισχύστε τις ταξικές δυνάμεις

Αρχισαν χτες και ολοκληρώνονται αύριο οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη της νέας διοίκησης στο Σωματείο Εργαζομένων στην «Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία» (ΕΑΒ), στην οποία απασχολούνται περίπου 2.500 εργαζόμενοι.

Σε αυτές τις αρχαιρεσίες συμμετέχουν (περισσότεροι από κάθε άλλη φορά) εφτά συνδυασμοί και συνολικά περίπου 600 υποψήφιοι. Οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ κατεβαίνουν ουσιαστικά με διπλούς συνδυασμούς, κάτι που είχε κάνει η ΠΑΣΚΕ και στις προηγούμενες αρχαιρεσίες. Δεν έχει περάσει ούτε ένας μήνας από τότε που «άρον - άρον» ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ αξιοποίησαν χίλιους τρόπους για να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων (για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης). Οταν κατάλαβαν ότι δε θα το καταφέρουν, τότε ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός άρχισε τα «κόλπα». Αξιοποίησαν κάθε τρόπο, για να σπείρουν την απογοήτευση και αναποτελεσματικότητα, μα πάνω από όλα υπέγραψαν τελικά τη συλλογική σύμβαση που πρότεινε η εργοδοσία.

Η «Δημοκρατική Εργατοϋπαλληλική Συσπείρωση» (ΔΕΣ) όλο το προηγούμενο διάστημα τίμησε την ψήφο και την εμπιστοσύνη αυτών που την επέλεξαν και όχι μόνο. Εξέφρασε συνολικά τα συμφέροντα των εργαζομένων όχι μόνο για τα ζητήματα της ΕΑΒ, αλλά και για τα γενικότερα προβλήματα που αφορούν και πλήττουν και τους εργαζόμενους στην ΕΑΒ. Η ΔΕΣ διεκδικεί την ψήφο των εργαζομένων, καλεί τους εργαζόμενους να αποδυναμώσουν τις δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. «Δε θα σας τάξουμε "λαγούς με πετραχήλια", το μόνο που υποσχόμαστε είναι να συμπορευτούμε μαζί σας σε ένα δίκαιο και ωραίο αγώνα που θα βελτιώνει τη ζωή μας και θα διασφαλίζει το μέλλον των παιδιών μας» σημειώνει η παράταξη στην ανακοίνωσή της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ