Τετάρτη 23 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Η κυβέρνηση της Σερβίας υπέκυψε στις πιέσεις ΗΠΑ - ΕΕ

Σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη σύλληψη του Ρ. Κάρατζιτς, υπογραμμίζεται:

«Η νέα κυβέρνηση της Σερβίας υποκύπτοντας στις πιέσεις των ΗΠΑ - ΕΕ συνέλαβε και ετοιμάζεται να εκδώσει τον Ράντοβαν Κάρατζιτς στο παράνομο και ανυπόληπτο, όπως αποδείχτηκε όλη αυτή την περίοδο, δικαστήριο της Χάγης. Είναι το ίδιο δικαστήριο που έχει την ευθύνη για τον εγκλεισμό και θάνατο του πρώην προέδρου της Γιουγκοσλαβίας, Μιλόσεβιτς, επειδή τόλμησε να αντισταθεί στον πόλεμο του ΝΑΤΟ κατά της χώρας του.

Στο εδώλιο του κατηγορούμενου θα έπρεπε να ήταν ο τότε ΓΓ του ΝΑΤΟ και οι τότε πρωθυπουργοί της Ατλαντικής Συμμαχίας, για τα μαζικά εγκλήματα σε βάρος των λαών της Γιουγκοσλαβίας, για την απόσχιση του Κοσσόβου και την έξαρση του εθνικισμού και των απειλών για την ειρήνη που ζούμε σήμερα στην περιοχή. Ιμπεριαλιστική κυριαρχία στα Βαλκάνια σημαίνει φτώχεια, ανεργία, πείνα για τους πολλούς, κράτη - προτεκτοράτα και ΝΑΤΟικές δυνάμεις κατοχής, αποσχιστικές ενέργειες, σοβινισμός. Σημαίνει ατελείωτες εθνικές διενέξεις και νέες απειλές πολέμου στην περιοχή.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να εντείνουν τον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα, να αποκρούσουν τις μεθοδεύσεις των ιμπεριαλιστών, είτε στην ΠΓΔΜ, είτε στο Κόσσοβο, είτε στην Κύπρο και σε οποιοδήποτε άλλο σημείο των Βαλκανίων. Κανένα μέτρο τρομοκρατίας δεν μπορεί να σταματήσει την πάλη των λαών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ