Πέμπτη 24 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΚΕΒΕ
Κοινός αγώνας με τους εργαζόμενους

«Κάτω τα χέρια από την Κυριακή Αργία» δηλώνει και η Δημοκρατική Κίνηση Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων (ΔΗΚΕΒΕ) με ανακοίνωσή της, στην οποία επισημαίνει ότι «κυβέρνηση και μεγαλέμποροι ξαναέβαλαν μπροστά τα σχέδια για την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας. Η νέα γελοία δικαιολογία αυτή τη φορά είναι το χτύπημα της ακρίβειας. Κοροϊδεύουν τον κόσμο!». Η παράταξη τονίζει ότι «προσπαθούν να κρύψουν τους στόχους τους, που είναι: Η επιδίωξη για ακόμα μεγαλύτερη αύξηση του τζίρου και των κερδών. Παραπέρα ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων στο εμπόριο. Φυσική και οικονομική εξόντωση των μικρών αυτοαπασχολούμενων εμπόρων». Προσθέτει ότι αδιαφορούν «για την επικείμενη καταστροφή χιλιάδων μικρών και αυτοαπασχολούμενων εμπόρων. Γενικεύοντας ταυτόχρονα με αυτά τα ωράρια τις ελαστικές σχέσεις απασχόλησης και τη μερική απασχόληση στους εργαζόμενους».

Επισημαίνει ακόμη ότι «το αγωνιστικό κίνημα των μικρών και αυτοαπασχολούμενων και στην πλειοψηφία τους χωρίς προσωπικό Εμπόρων, παλεύει μαζί με τους εργαζόμενους για: Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας. Ωράριο 48 ώρες συνεχώς με 3 απογεύματα κλειστά. Οχι στις ελαστικές σχέσεις εργασίας. Μισθούς και μεροκάματα που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες και να ανακουφίζουν από την έξαρση της ακρίβειας. Κατώτερη σύνταξη 1.120 ευρώ για εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους».

  • Για την αργία της Κυριακής το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου καλεί σε οργανωμένη και έντονη αντίδραση, ενώ τονίζει ότι η κυβέρνηση «νωρίτερα ή αργότερα θα τακτοποιούσε και αυτή την απαίτηση των πολιτικών της συμμάχων». Παράλληλα, σημειώνει ότι «είναι συνειδητός υποκριτής, είναι τουλάχιστον ακραία αφελής», όποιος «πιστέψει ή ψελλίσει ότι με το άνοιγμα των μαγαζιών τις Κυριακές θα μειωθεί η ακρίβεια, θα υποχωρήσουν οι τιμές και θα προστατευτεί ο καταναλωτής».

Κάνει λόγο, επίσης, για «δουλική» στάση της ΕΣΕΕ και δηλώνει ότι: «Από τούτην την επιστολή και μετά θα αντιμετωπίζει σαν συνενόχους των αρνητικών εξελίξεων όλους όσους: Εμπορικούς Συλλόγους, Ομοσπονδίες, Αντιπροσώπους παραμείνουν έστω και αδρανείς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ