Πέμπτη 24 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Εγκαίνια, λειτουργία και ... ερωτήματα

Τα επίσημα εγκαίνια για τη λειτουργία του Συστήματος Ρομποτικής Χειρουργικής Da Vinci στο «Λαϊκό» της Αθήνας έκανε χτες το βράδυ ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος, παρουσιάζοντας την εγκατάσταση ως «έμπρακτη απόδειξη της συνεχούς προσπάθειας που καταβάλλεται, το Εθνικό Σύστημα Υγείας να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε κάθε Ελληνα ασθενή». Βέβαια, η ...απόδειξη ήρθε δυο χρόνια μετά την εγκατάσταση απ' τους επιχειρηματίες της υγείας παρόμοιων συστημάτων - οι οποίοι θα πρέπει να έχουν αποσβέσει τα κεφάλαια, με τα χρήματα των ασφαλιστικών ταμείων και τις πληρωμές των ίδιων των ασθενών.

Η εγκατάσταση δε σημαίνει ότι και το σύστημα θα λειτουργήσει άμεσα και με πληρότητα, καθώς πάντα τα υψηλής τεχνολογίας μηχανήματα στα δημόσια νοσοκομεία οδηγούνται - τουλάχιστον - στην υπολειτουργία λόγω της έλλειψης του προσωπικού.

Και για την ιστορία: Ανά τον κόσμο είναι εγκαταστημένα 867 ρομποτικά συστήματα Da Vinci, εκ των οποίων περισσότερα από 150 λειτουργούν στην Ευρώπη και τρία σε ιδιωτικά κέντρα στην Ελλάδα. Αλήθεια, πώς θα διασφαλιστεί η κερδοφορία που απαιτεί η επιχειρηματική δραστηριότητα στη χώρα μας; Μήπως αυτό θα γίνει με τις αλλαγές στο δημόσιο σύστημα υγείας, που ανακοίνωσε, επίσης χτες, για τον Οκτώβρη ο υπουργός Υγείας;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ