Παρασκευή 25 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Οριστικά εκτός το Ιράκ

Την οριστική αποβολή του Ιράκ από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, αποφάσισε χτες η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, με κύρια αιτία τις παρεμβάσεις από την κυβέρνηση της χώρας σε αθλητικά ζητήματα. Η ΔΟΕ είχε επιβάλει στις αρχές Ιούνη ποινή προσωρινού αποκλεισμού στην Ολυμπιακή Επιτροπή του Ιράκ, ως αντίδραση στην ανάμειξη της κυβέρνησης της χώρας στα εσωτερικά του αθλητισμού και ιδιαίτερα για την απόφασή της να αντικαταστήσει σύσσωμη την Ολυμπιακή Επιτροπή.

  • Θετική σε χρήση απαγορευμένων ουσιών εντοπίστηκε η Αμερικανίδα κολυμβήτρια Τζέσικα Χάρντι, η οποία επρόκειτο να ταξιδέψει στο Πεκίνο με την ομάδα των ΗΠΑ και να συμμετάσχει στα 50μ ελεύθερο και 100μ πρόσθιο. Η 21χρονη πρωταθλήτρια, σε σχετικό έλεγχο κατά τη διάρκεια των αγώνων πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς, βρέθηκε θετική, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ίδιο είναι το αποτέλεσμα και του δεύτερου δείγματος. Πλέον αναμένεται να ακολουθήσουν τα τυπικά για την ποινή που θα της επιβληθεί.
  • Πυρήνα τρομοκρατών, ο οποίος σχεδίαζε την πραγματοποίηση επίθεσης κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων (σ.σ. σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα συγκεκριμένα) στην κινεζική μεγαλούπολη δήλωσε ότι εξάρθρωσε η αστυνομία της Σαγκάης, σύμφωνα με τον πρακτορείο «Νέα Κίνα».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ