Παρασκευή 25 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προκαλεί η κυβέρνηση

«Οπου υπήρχε δάσος, ξαναγίνεται δάσος», δήλωσε σε μια επίδειξη ακραίου εμπαιγμού ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ε. Αντώναρος, απαντώντας στο ερώτημα αν εξαιτίας του γεγονότος ότι κάηκαν εκτάσεις στη Βαρυμπόμπη και στο Κρυονέρι, περιοχές που εμπίπτουν στο Προεδρικό Διάταγμα για την ...προστασία του ορεινού όγκου της Πάρνηθας, «οπλίζεται» το χέρι εμπρηστών.

«Η κυβέρνηση με τη συνολική της στάση αποδεικνύει ένα πράγμα και το έχει δηλώσει από πέρυσι: όπου υπήρχε δάσος, ξαναγίνεται δάσος. Δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση, η οποία να καταρρίπτει αυτή τη βασική θέση της κυβέρνησης». Οσο για τα αίτια των πυρκαγιών δεν είμαι σε θέση να κάνω τέτοιες αναλύσεις. Αυτά είναι θέματα που ερευνούν οι υπηρεσίες της Πυροσβεστικής και όταν καταλήξουν σε πόρισμα θα ενημερωθείτε αμέσως», τόνισε.

«Ξέχασε» να αναφέρει πως στην περιοχή αυτή της ευρύτερης περιοχής της Πάρνηθας, όπου ήταν δάσος, η κυβέρνηση επιτρέπει την εμπορευματοποίηση και τη δημιουργία διάφορων υποδομών, όπως: Δόμηση σε «θύλακες», όπως στις περιοχές Ιπποκράτειας Πολιτείας, Δροσοπηγή ή της Βαρυμπόμπης. «Αξιοποίηση» του Κτήματος Τατοΐου από το μεγάλο κεφάλαιο για διάφορες χρήσεις. Κατασκευή διάσπαρτων εμπορικών, αθλητικών, πολιτιστικών και άλλων εγκαταστάσεων μέσα στον εθνικό δρυμό. Προπάντων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «ξεχνά» ότι το συγκεκριμένο ΠΔ εγγυάται την εφαρμογή του νόμου 3139/2003 του ΠΑΣΟΚ, με βάση τον οποίο εξαιρέθηκαν πέρσι από την αναδάσωση 62,5 στρέμματα καμένου δάσους, στα οποία μπορεί να επεκταθεί το ιδιωτικό καζίνο...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ