Κυριακή 27 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Απεργία επ' αόριστο στη «Λουφτχάνσα»;

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--

Απεργία επ' αόριστο ξεκινούν από σήμερα τα μεσάνυχτα οι εργαζόμενοι της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας «Λουφτχάνσα» διεκδικώντας αυξήσεις των αποδοχών τους, όπως ανακοίνωσε χθες το συνδικάτο εργαζομένων Ver.di που πρόσθεσε ότι η απόφαση ελήφθη με πλειοψηφία 90,7% όταν πια έληξε η δεκαήμερη προθεσμία που έδωσαν στη Διεύθυνση της αεροπορικής εταιρείας, για να γίνουν διαβουλεύσεις.

Το συνδικάτο διεκδικεί αύξηση μισθών της τάξης του 9,8% για το τρέχον 12μηνο, για όλες τις κατηγορίες του προσωπικού της «Λουφτχάνσα», όπως θαλάμου επιβατών, στα εκδοτήρια, στα εστιατόρια των αεροδρομίων όπου εξυπηρετείται η πελατεία της «Λουφτχάνσα», στη συντήρηση αεροσκαφών, αθροιστικά περίπου πενήντα χιλιάδες εργαζόμενοι. Από την πλευρά της, η διοίκηση της εταιρείας έχει ανακοινώσει ότι διερευνά ένα πρόγραμμα μείωσης δαπανών και ως εκ τούτου η πρότασή της είναι αυξήσεις σε ποσοστό 6,7%, αλλά στο τέλος ενός 21μηνου.

Είναι άγνωστο μέχρι στιγμής τι θα πράξουν οι πιλότοι, καθώς τα συνδικάτα τους είναι σε διαπραγματεύσεις, απαιτώντας επίσης αύξηση των αποδοχών τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ