Κυριακή 27 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
Δεν περνά η σπίλωση

Πίστεψαν οι πολιτικοί εκφραστές της αστικής τάξης ότι το ζήτημα της ηθικής σπίλωσης του ΚΚΕ θα κατέληγε στην ηθική καταδίκη του στο λαό των Ελλήνων. Ηδη, οι πρώτες αντιδράσεις έδειξαν το αδιέξοδο της προσπάθειάς τους. Τώρα προσπαθούν ασθμένως να τα μαζέψουν. Ομως κι εδώ ακόμη θα αποτύχουν. Αγνόησαν ότι στην πολιτική δεν υπάρχουν κενά κι ότι όσο πιο δυνατά χτυπάς το καρφί τόσο πιο βαθιά μπήγεται.

Τα μωράκια της «Ανόδου του Αρτούρο Ούι» δείχνουν να απομονώνονται ακόμη κι από τους λίγους του λαού που τους πίστεψαν προσωρινά κάτω από το πέπλο της εθνικιστικής θολούρας που εκμεταλλεύτηκαν σε μείζονα για την Ελλάδα εθνικά θέματα. Τώρα επιζητούν την ηρεμία και την επιστροφή στα καθημερινά. Ομως, η φορά των γεγονότων που δημιούργησαν, δύσκολα γυρίζει πίσω. Ας προετοιμαστούν να πιουν το πικρό γι' αυτούς ποτήρι της αλήθειας του λαού. Ομως, δεν είναι μόνο αυτοί. Είναι κι εκείνοι που παρά το γεγονός ότι διατηρούν μεγάλα ερείσματα στους εργαζόμενους, σύρθηκαν στο αντιλαϊκό παιχνίδι από τα άδεια κεφάλια ορισμένων που τρέφουν γενιτσαρικό μίσος για εκείνους που τους ασκούν έντονη κριτική έως και πολεμική από τα αριστερά. Είναι οι τύποι που εμμένουν σ' έναν κατά φαντασία ρεβανσισμό των κεφαλιών τους επιζητώντας εγωιστική επιβεβαίωση. Οσο αυτή δεν έρχεται τόσο βυθίζονται στη λάσπη των κατηγοριών.

Πέρα όμως από τις ένθεν και ένθεν υποκειμενικές προθέσεις, υπάρχουν και βυσσοδομούν οι αντικειμενικές επιδιώξεις της άρχουσας καθεστωτικής τάξης της Ελλάδας, της αστικής τάξης. Αυτής της νόθας κόρης του ελληνικού έθνους που εγκολπώνεται κάθε μέθοδο φασιστοναζιστικής μορφής στην περίοδο της βαθιάς διεθνούς εκφυλιστικής της κατάπτωσης. Ολα δείχνουν πως στην Ελλάδα το λιτό σκαρί των Λακεδαιμονίων έχει γερά δεσίματα. Οτι οι Λακεδαιμόνιοι είναι απλωμένοι είτε ως φυσική παρουσία είτε ως πολιτική φωνή σε όλες τις πλευρές του ελληνικού έθνους και γνωρίζουν να υπερασπίζονται τα συμφέροντά του.

Είναι η φωνή των Λακεδαιμονίων που αντιστέκεται ολοκληρωτικά, καθολικά στην έλευση του διεθνούς εκφυλισμού των λαών από την αγελαία ενσωμάτωσή τους στη χαβούζα του κατισχύοντος ιμπεριαλιστικού καπιταλισμού.

Είναι οι Λακεδαιμόνιοι που αντιστέκονται ολοκληρωτικά και καθολικά σε κάθε προσπάθεια εθνικής κατάπτωσης. Γι' αυτό και κάθε προσπάθεια ηθικής και πιθανά φυσικής εξόντωσής τους παίρνει εθνική διάσταση.

Είναι η αντίσταση του λαού των Ελλήνων στην έλευση της σύγχρονης υποδούλωσης στις σκοτεινές δυνάμεις του ιμπεριαλιστικού κοσμοπολιτισμού της υλικής και ηθικής στέρησης, της λουσάτης αμάθειας και της κοινωνικοποιημένης τηλεοπτικής κι όχι μόνο πορνείας. Η σύγχρονη αυτή μορφή της νέας εθνικής αντίστασης παίρνει έντονα ταξικά χαρακτηριστικά. Αυτή η προσπάθεια εθνικής σωτηρίας φέρει μοναδικά και ανεξίτηλα προλεταριακά χαρακτηριστικά.

Δείχνει ως θεϊκή ειμαρμένη την ανάγκη της ανάληψης των κοινωνικών ευθυνών από την εργατική τάξη ως τη «νέα εθνικά ιθύνουσα τάξη». Για τους Λακεδαιμόνιους κάθε εθνικός κίνδυνος αποτελεί απειλή για την Ελλάδα και το λαό της. Το ζήτημα της ηθικής τους σπίλωσης είναι βαθιά εθνικό. Γι' αυτό και τώρα αρχίζει. Είναι η ηθική υπεράσπιση των Ελλήνων σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Το Μολώχ της αυθαιρεσίας και του προνομίου πρέπει να πέσει. Απαλλαγμένοι από ορισμένα βαρίδια του παρελθόντος: Ελληνες Λακεδαιμόνιοι, γρηγορείτε!


Αντώνης ΔΑΜΙΓΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ