Κυριακή 27 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Μια ακόμη εκλογική ήττα για τους «Εργατικούς»

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Μία ακόμη οδυνηρή ήττα για το κυβερνών Εργατικό Κόμμα σημειώθηκε προχτές στην περιφέρεια-προπύργιο της ανατολικής Γλασκόβης που πέρασε η έδρα της από το Εργατικό Κόμμα στο Εθνικό Κόμμα της Σκοτίας-SNP με διαφορά 365 ψήφων.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο ηγέτης των Συντηρητικών, Ντέιβιντ Κάμερον, ζήτησε τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών μετά την περίοδο των θερινών διακοπών και δήλωσε ότι η χώρα χρειάζεται μία αλλαγή την οποία μόνο οι εκλογές μπορούν να φέρουν.

Στο ίδιο το Εργατικό Κόμμα που συνεχίζει να βυθίζεται, οι συζητήσεις για αντικατάσταση του πρωθυπουργού Γκόρντον Μπράουν άρχισαν εκ νέου. Βέβαια ο ίδιος δηλώνει ότι μένει και ότι «συνεχίζει τη δουλειά του»... «Εχετε εμπιστοσύνη» λέει απευθυνόμενος προς τους Εργατικούς καθώς η πολιτική της κυβέρνησης θα «πείσει» τους ψηφοφόρους να επιστρέψουν. Κάτι που φυσικά μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει. Αντιθέτως η διαρροή συνεχίζεται και το Εργατικό Κόμμα χάνει τη μία αναμέτρηση μετά την άλλη ενισχύοντας συνάμα τις εκτιμήσεις ότι είτε με πρόωρες εκλογές είτε όχι, η κυριαρχία του Εργατικού Κόμματος πλησιάζει στο τέλος, καθώς στις προγραμματισμένες γενικές εκλογές του 2010 θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη η ήττα του. Ωστόσο η ενδεχόμενη νίκη των Συντηρητικών προοιωνίζεται μόνο νέα δεινά για τα λαϊκά στρώματα, που έχουν εγκλωβιστεί στο δικομματικό σύστημα εναλλαγής, χωρίς να μπορούν να δουν τα πραγματικά ταξικά τους συμφέροντα.


Χρ. ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ