Τρίτη 29 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αναδάσωση της κονόμας

Την «ευαισθησία» της υπερασπίζεται η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης (ΕΤΑ) απαντώντας σε καταγγελίες ότι στην περιοχή της Λίμνης Καϊάφα κόβει δέντρα και καταστρέφει τη βλάστηση με τα μηχανήματα που χρησιμοποιεί.

Υποστηρίζει ότι όλα γίνονται βάσει μελετών και προκειμένου να γίνει σωστή αναδάσωση, παραδέχεται ωστόσο ότι παρεμβαίνει ώστε να περιορίσει τον ευκάλυπτο και να καθηλώσει την ανάπτυξη της χαλεπίου πεύκης.

Αυτό που δε λέει η ΕΤΑ, αλλά ούτε και ορισμένοι από τους καταγγέλλοντες, είναι ότι η σχετική δαπάνη και παρέμβαση δε γίνεται για να αναβαθμιστεί και να προστατευτεί η ευρύτερη περιοχή, που περιβαλλοντικά είναι εξαιρετικής σημασίας και αξίας. Γίνεται προκειμένου να ακολουθήσουν οι πιλοτικές παρεμβάσεις του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, που θέλει να δημιουργήσει τουριστικές υποδομές και να τις προσφέρει σε ιδιώτες.

Η κυβέρνηση ονομάζει την εκμετάλλευση του δάσους από τους επιχειρηματίες «πράσινο τουρισμό», αλλά πρόκειται γι' αυτό που λέει ο λαός «πράσινα άλογα»... 'Η αλλιώς, «πράσινη κονόμα», που αποτελεί βασική απειλή για τις προστατευόμενες περιοχές της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ