Τρίτη 29 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ - ΠΟΣΕΙΔΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Οι διακοπές δεν είναι πολυτέλεια είναι ανάγκη

Εκδήλωση των Οργανώσεων της ΚΝΕ στη Χαλκιδική για το δικαίωμα των εργαζομένων στις διακοπές

Τη Σίβηρη Χαλκιδικής επέλεξαν οι Οργανώσεις της ΚΝΕ του νομού για να αναδείξουν το ζήτημα των διακοπών ως αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζομένων, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το βράδυ.

Στο πλαίσιο του 34ου Φεστιβάλ ΚΚΕ - ΚΝΕ, η εκδήλωση με θέμα «Οι διακοπές δεν είναι πολυτέλεια, είναι δικαίωμα», διοργανώθηκε σε μια περιοχή που επιλέγουν κάθε χρόνο χιλιάδες άνθρωποι για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, αλλά και η οποία έχει δεχτεί σε μεγάλο βαθμό τις καταστροφικές συνέπειες της δασοκτόνας πολιτικής των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΕΕ.

«Κάθε χρόνο μειώνονται αυτοί που πάνε διακοπές και ο λόγος είναι καθαρά ταξικός. Οξύνεται κι αυτός, χρόνο με το χρόνο, όσο οξύνεται και η επίθεση του μεγάλου κεφαλαίου απέναντι στα δικαιώματά μας, στην ίδια μας τη ζωή», σημείωσε ο Θανάσης Χαστάς, μέλος του Γραφείου Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ, ενώ αναφέρθηκε και στις ευθύνες των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, οι οποίες «έχουν παραδώσει στο κεφάλαιο όλο το φυσικό πλούτο της χώρας, με αποτέλεσμα να χρειάζεται κανείς επιπρόσθετα χρήματα για να απολαύσει το αυτονόητο, τα δάση, τις ακτές, τη φύση γενικότερα».

Στη συνέχεια, ο ομιλητής κάλεσε εργαζόμενους και νεολαία να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα και από το ζήτημα των διακοπών και να συγκροτήσουν μια πλατιά κοινωνικοπολιτική συμμαχία σε κατεύθυνση ρήξης με τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό και τους πολιτικούς εκφραστές τους, για να διεκδικήσουν όλο τον πλούτο που παράγουν. Αλλά και να αποκρούσουν την προβοκατόρικη επίθεση ενάντια στο ΚΚΕ, που είναι το μόνο κόμμα που προτείνει στους εργαζόμενους μια τέτοια προοπτική.

Η εκδήλωση έκλεισε με συναυλία από ερασιτεχνικό συγκρότημα νεολαίων της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ