Παρασκευή 1 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΕΗ
Νέα λιτότητα για τους εργαζόμενους

Σε αυξήσεις «ψίχουλα», καταδίκασε τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ για τα επόμενα δύο χρόνια (2008 - 2009) η πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ με την υπογραφή της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Μια ακόμα «σύμβαση που κινείται στο πλαίσιο της κατάπτυστης Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που υπέγραψε η ΓΣΕΕ, και καταδικάζει σε νέα λιτότητα τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ», καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, η «Αγωνιστική Συνεργασία» στη ΔΕΗ.

Συγκεκριμένα, η νέα ΣΣΕ περιλαμβάνει αυξήσεις 3,5% από 1η Φλεβάρη 2008 και 3,5% από 1η Σεπτέμβρη 2008, δηλαδή μέση αύξηση 4,5%. Για το 2009 προβλέπεται 3% από 1η Φλεβάρη και 3,5% από 1η Σεπτέμβρη, δηλαδή μέση αύξηση 4%. «Οσο και εάν οι παρατάξεις που αποτελούν την πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ επιστρατεύσουν την αλχημεία για να δείξουν μεγαλύτερο το ποσό της αύξησης, δεν πρόκειται να αλλάξουν την πραγματικότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι», τονίζει η «Αγωνιστική Συνεργασία». Υπογραμμίζει ότι η μεθόδευση που ακολουθήθηκε από αυτές τις παρατάξεις όλο το προηγούμενο διάστημα για τη σύμβαση «δεν είναι τυχαία, έχει να κάνει με τη συμφωνία τους στην πολιτική της λιτότητας, γι' αυτό, άλλωστε, έτρεξαν να χαιρετίσουν την κατάπτυστη ΣΣΕ της ΓΣΕΕ».

Η «Αγωνιστική Συνεργασία» καλεί τους εργαζόμενους «να βγάλουν συμπεράσματα για την πορεία του συνδικαλιστικού κινήματος της ΔΕΗ και από την υπογραφή της ΣΣΕ. Μπροστά στην επίθεση που θα ενταθεί και περιλαμβάνει τη διάσπαση της ΔΕΗ, την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, το χτύπημα των Βαρέων - Ανθυγιεινών, οι εργαζόμενοι έχουν ανάγκη από ένα συνδικαλιστικό κίνημα, που να αγωνίζεται, να προβάλλει λύσεις που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ