Παρασκευή 1 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΝΕΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ
Ανασφάλιστοι δεκάδες εργάτες

Ανακοίνωση - καταγγελία της Γραμματείας Καβάλας του ΠΑΜΕ

Ανασφάλιστοι είναι οι, περίπου, 35 εργαζόμενοι που δουλεύουν στο νέο Νοσοκομείο της Καβάλας στον υπεργολάβο οικοδομικών εργασιών Αυγερινό Θωμά, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Καβάλας του ΠΑΜΕ. Τεράστιες είναι οι συνέπειες από την καταλήστευση των ενσήμων για το ΙΚΑ και τους εργαζόμενους, σημειώνει η Γραμματεία.

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει ότι η εισφοροδιαφυγή του εργολάβου για το χρονικό διάστημα των εννέα περίπου μηνών στο εργοτάξιο του νέου νοσοκομείου ξεπερνά τα 7.000 ένσημα, περίπου 25.000 ευρώ. Η καταλήστευση των ενσήμων έχει ως συνέπεια για τους εργαζόμενους, να μην έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ούτε προϋποθέσεις για σύνταξη, αλλά ούτε και προϋποθέσεις για άδεια παραμονής τους οι οικονομικοί μετανάστες.

Η ληστεία της Κοινωνικής Ασφάλισης των εργαζομένων είναι αποτέλεσμα της αντεργατικής πολιτικής ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, εξηγεί το ΠΑΜΕ. Ταυτόχρονα καταγγέλλει και την αποψίλωση των ελεγκτικών υπηρεσιών του ΙΚΑ (4 ελεγκτές στο ΙΚΑ Καβάλας).

Υπογραμμίζει, ακόμα, τις ευθύνες της πράσινης διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καβάλας (ΠΑΣΚ) για την αδιαφορία της μπροστά στον εργασιακό μεσαίωνα που επικρατεί σε όλους τους χώρους εργασίας. «Αντί να διαγράφει σωματεία και να αποκλείει συνδικαλιστές έχει υποχρέωση να οργανώνει και να πρωτοστατεί στις κινητοποιήσεις της εργατικής τάξης του νομού για να φρενάρει αυτό το αίσχος της ταξικής υπερεκμετάλλευσης. Φαίνεται όμως ότι δεν είναι στις προτεραιότητές του», σημειώνει.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να βάλουν στο περιθώριο τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και να δυναμώσουν το ταξικό μέτωπο και τις ταξικές δυνάμεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ