Σάββατο 2 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ «ΑΤΥΧΗΜΑ»
Ηταν μόλις 27 χρόνων...

Εφτασαν τους 75 οι νεκροί από την αρχή της χρονιάς

Ο 4ος νεκρός που θρηνεί ο κλάδος των οικοδόμων μέσα σε τέσσερις (!) μέρες είναι ο Κόλα Γκασμίρ, που προχτές έπεσε από τον 3ο όροφο οικοδομής στη Θεσσαλονίκη. Το νήμα της ζωής του κόπηκε μόλις στα 27 του χρόνια, επειδή για τους μεγαλοκατασκευαστές τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας είναι «κόστος» που μειώνουν τα κέρδη τους.

Το νέο θανατηφόρο «ατύχημα» ανεβάζει τους νεκρούς στους 75 από την αρχή της χρονιάς. Τη βδομάδα που έληξε με το τραγικό «ατύχημα» στο Πέραμα με τους οκτώ νεκρούς, διαδέχτηκε μια βδομάδα κατά την οποία δεν πέρασε ούτε μια μέρα χωρίς να σημειωθεί εργατικό «ατύχημα»: Από τις 28 μέχρι τις 31 του Αυγούστου έχασαν τη ζωή τους πέντε εργάτες!

Στις 28/7, 65χρονος συμβασιούχος παρασύρθηκε από αμαξοστοιχία του ΟΣΕ ενώ καθάριζε κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής, στη Θεσσαλονίκη.

Στις 29/7, ο 52χρονος οικοδόμος Αριστείδης Ζερβάκης έπεσε από τον τρίτο όροφο ανεγειρόμενης οικοδομής, στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ο 66χρονος Διονύσης Παπαδιονυσίου σκοτώθηκε όταν παρασύρθηκε από τον εκσκαφέα που χειριζόταν, στην Αργυρούπολη. Την ίδια μέρα, ο 46χρονος Γιώργος Αγγελής που δούλευε στη διάνοιξη σήραγγας στο Καλλίδρομο, τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι.

Στις 30/7, ο 56χρονος τεχνίτης πέτρας Ζήσης Παπάς χτύπησε ενώ ξεκαλούπωνε, εκτελώντας εργασίες άσχετες με την ειδικότητά του, στις εγκαταστάσεις ΑΝΤΖΟΥΛΑΤΟΥ, στην Παραλία Πατρών. Την ίδια μέρα, ο 44χρονος Κώστας Μόσχος τραυματίστηκε την ώρα που δούλευε στα έργα ανακατασκευής σχολείων στο Κουκούλι Αχαΐας, που έχει αναλάβει ο εργολάβος Κριμπούρας.

Στις 31/7, ο Δημήτρης Ζιαγγοβάς σκοτώθηκε πέφτοντας από ύψος δύο μέτρων σε οικοδομή, στην Καρδίτσα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ