Πέμπτη 7 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ - ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ
Καταγγέλλει τις πρακτικές δικηγορικού γραφείου

Για επίθεση σε βάρος των εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολικών κτιρίων, καταγγέλλει το δικηγορικό γραφείο του Χρ. Νικολιτσόπουλου η Επιτροπή Αγώνα Πρωτοβάθμιων Σωματείων Καθαριστών - Καθαριστριών Δημόσιων Σχολείων Πειραιά, Λάρισας, Μαγνησίας, Αργολίδας.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι το δικηγορικό γραφείο έχει στείλει εκατοντάδες επιστολές στους εργαζόμενους. Στις επιστολές επικαλείται πληρεξούσια που είχαν υπογραφτεί από τους εργαζόμενους και απαιτεί να του καταβληθούν οι αμοιβές που του οφείλουν γιατί, όπως ισχυρίζεται, η μετατροπή των συμβάσεών τους από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, οφείλεται στις δικές του ενέργειες (δε διστάζει να συνδέσει ακόμα και την πρόσφατη δικαστική περιπέτεια του Χρ. Νικολιτσόπουλου, λέγοντας πως «δεν είναι άσχετη με τις μάχες που δίνουμε για το δίκαιο των συμβασιούχων»)! Σε διαφορετική περίπτωση θα κινηθεί εναντίον τους με δικαστικά μέσα.

Ομως, επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα, «η αλλαγή της εργασιακής σχέσης ήταν αποτέλεσμα του 20ετούς αγώνα μας και των κινητοποιήσεων του κλάδου. Τους αγώνες για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους κάνουν οι εργαζόμενοι στους δρόμους και όχι τα δικηγορικά γραφεία». Ακόμα, τονίζεται ότι η επίθεση αυτή έρχεται να προστεθεί στην προηγούμενη που έχει εξαπολύσει το ίδιο δικηγορικό γραφείο το περασμένο καλοκαίρι για τον ίδιο λόγο. Τονίζεται επίσης ότι ο πρόεδρος του ΔΣΑ, κ. Παξινός, «έσπευσε να δώσει χείρα βοηθείας» στο δικηγορικό γραφείο, γνωμοδοτώντας υπέρ των αιτημάτων του, ύστερα από αίτημά του.

Καταλήγοντας, η Επιτροπή Αγώνα καλεί τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς, να γυρίσουν την πλάτη τους στις υποταγμένες πλειοψηφίες και δηλώνει «ότι η προσπάθειά τους να μας τρομοκρατήσουν και να μας εξοντώσουν ηθικά και οικονομικά θα πέσει στο κενό. Σε κάθε δίκη, σε κάθε δίωξη εργαζόμενου, θα μας βρίσκουν απέναντί τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ