Πέμπτη 7 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
Μάχη για να ανακληθεί η απόλυση στο JUMBO

Από τη χθεσινή διαμαρτυρία στο JUMBO του Πειραιά
Από τη χθεσινή διαμαρτυρία στο JUMBO του Πειραιά
Δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κατάστημα JUMBO στην οδό Αγίου Διονυσίου στον Πειραιά πραγματοποίησε χτες το απόγευμα το σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά, διεκδικώντας την επαναπρόσληψη εργαζόμενης, η οποία, σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται, απολύθηκε εκδικητικά, παράνομα και για συνδικαλιστικούς λόγους.

Συγκεκριμένα, μετά από συγκεκριμένες καταγγελίες αρκετών εργαζομένων στο κατάστημα, το σωματείο έκανε παρέμβαση για τις συνθήκες δουλειάς. Μετά την παρέμβαση του σωματείου, οι εργαζόμενες κέρδισαν το διάλειμμά τους, εκτός από τις ταμίες. Η εργοδοσία, ωστόσο, προχώρησε στην απόλυση μιας εργαζόμενης, υποψιαζόμενη πως η ίδια είχε προσφύγει στο σωματείο.

Στην ανακοίνωσή του, το σωματείο τονίζει ότι «για μια ακόμα φορά, η εργοδοσία προκειμένου να διαφυλάξει τα συμφέροντά της δείχνει τα νύχια της στους εργαζόμενους που ορθώνουν το ανάστημά τους και παλεύουν μέσα στο σωματείο τους». Χτες οι εκπρόσωποι του σωματείου μαζί με δεκάδες εργαζόμενους έκαναν σαφές στην εργοδοσία πως δεν πρόκειται να επιτρέψουν να περάσει η τρομοκρατία και πως θα κλιμακώσουν και θα γενικεύσουν τις κινητοποιήσεις αν δεν ανακληθεί η απόλυση.

Παράλληλα, καλούσαν τους εργαζόμενους στα καταστήματα της αλυσίδας να σταθούν αλληλέγγυοι, υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα στη δουλειά με αξιοπρεπείς συνθήκες. Να γραφτούν στο σωματείο τους, ώστε πιο δυναμικά να οργανωθούν αγώνες για τα οξυμένα προβλήματα στον κλάδο του εμπορίου και τα χειρότερα που έρχονται. Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν ο Θανάσης Ευαγγελάκης και ο Μιχάλης Νουφαρίτσης μέλη της Γραμματείας Πειραιά του ΠΑΜΕ, εκφράζοντας τη συμπαράστασή του ταξικού κινήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ