Πέμπτη 7 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
Νέα συγκέντρωση σήμερα για το φονικό

Παύση εργασιών και πορεία στα δικαστήρια οργανώνουν τα σωματεία

Από τη συγκέντρωση στη Ζώνη, λίγες μόλις μέρες μετά το έγκλημα στο αεράδικο
Από τη συγκέντρωση στη Ζώνη, λίγες μόλις μέρες μετά το έγκλημα στο αεράδικο
Με παύση εργασιών στις 11 σήμερα το πρωί και συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στον Ηλεκτρικό Σταθμό Πειραιά, απ' όπου θα ξεκινήσει πορεία προς στα δικαστήρια, οι εργαζόμενοι στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, με απόφαση των σωματείων τους, συνεχίζουν τον αγώνα για τη δικαίωση των νεκρών συναδέλφων τους και την προστασία της ζωής και της ακεραιότητάς τους στο μεροκάματο.

Απαιτούν, οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί για το φονικό στο αεράδικο πλοίο «FRIENDSHIPGAZ», του εφοπλιστή Πετρίδη, από πλημμελήματα να γίνουν κακουργήματα. Ακόμα, να εντοπιστούν όλοι οι υπεύθυνοι και να υπάρξει άμεση υλοποίηση του πλαισίου που έχουν διαμορφώσει για τη λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Αύριο, Παρασκευή 8 του Αυγούστου, με το ίδιο αίτημα, θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας των διοικήσεων των Σωματείων, στις 9 το πρωί, στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Χτες, από νωρίς το πρωί, συνδικαλιστές των ταξικών δυνάμεων περιόδευσαν στους χώρους δουλειάς και σε καράβια που επισκευάζονται στη Ζώνη, καλώντας τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στη σημερινή κινητοποίηση.

Τις καταγγελίες των εργαζομένων ότι βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη επιχείρηση συγκάλυψης του φονικού, επιβεβαιώνει και η δικαστική εξέλιξη του θέματος. Κι αυτό καθώς γεννάει τεράστια ερωτήματα η χτεσινή απόφαση να αφεθεί ελεύθερος μετά την απολογία του ο αρχιμηχανικός της εταιρείας, με μόνο περιοριστικό όρο την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Πρόκειται για τον μοναδικό εκπρόσωπο της πλοιοκτήτριας εταιρείας στα αμπάρια της οποίας δολοφονήθηκαν οι οκτώ εργαζόμενοι που πέρασε το κατώφλι των δικαστηρίων και τελικά αφέθηκε ελεύθερος αν και έχει τις ίδιες κατηγορίες με όλους τους άλλους που κρατούνται προσωρινά.

Επιπλέον, αυτός ήταν ο κύριος εκπρόσωπος της εταιρείας, είχε τον πρώτο και τελευταίο λόγο για ό,τι γινόταν πάνω στο καράβι και εν τέλει αποφάσιζε για το κόστος των εργασιών. Οσο για τον εφοπλιστή Πετρίδη, παραμένει ελεύθερος και οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί σε όσους έχουν προσωρινά προφυλακιστεί είναι ανθρωποκτονία κατά συρροή από αμέλεια...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ