Πέμπτη 7 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Καμία επιχειρηματική δράση στην Υγεία

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος για την απόφαση του ΣτΕ επί του Προεδρικού Διατάγματος του υπουργείου Υγείας

«Την επιχειρηματική δράση - κερδοσκοπία στην Υγεία δεν μπορεί να τη νομιμοποιήσει καμιά δικαστική απόφαση γιατί είναι απάνθρωπη, επικίνδυνη και ασυμβίβαστη με το δικαίωμα του λαού για σύγχρονες, πλήρως δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας». Αυτό είναι το σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την προχτεσινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), που κρίνει συνταγματικό το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος (ΠΔ) του υπουργείου Υγείας, με το οποίο αίρεται κάθε περιορισμός για την ίδρυση εταιρειών στο χώρο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

«Η κυβέρνηση - υπογραμμίζει το Γραφείο Τύπου - με το Προεδρικό Διάταγμα, υλοποιώντας τις οδηγίες- κατευθύνσεις της ΕΕ, προχωρεί στην πλήρη απελευθέρωση της δράσης του κεφαλαίου στο χώρο της Υγείας. Δίνει ώθηση και επιταχύνει τη διαδικασία συγκέντρωσης της επιχειρηματικής δράσης στα χέρια των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που λυμαίνονται το χώρο. Οι συνέπειες θα είναι σκληρές για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Η ήδη απαράδεκτη κατάσταση που υπάρχει από την ιδιωτικοποίηση - εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών Υγείας θα επιδεινωθεί δραματικά».

Και επισημαίνει: «Η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να παραιτηθούν από τα σύγχρονα δικαιώματά τους στην Υγεία. Εχει αποδειχτεί πια ότι η δράση του κεφαλαίου είναι εντελώς ασυμβίβαστη με την ύπαρξη πραγματικά δημόσιου τομέα Υγείας. Να απορρίψουν την πολιτική ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΕΕ και στο χώρο της Υγείας και να παλέψουν για την ανατροπή της».

Το ΠΑΜΕ

Την αναγκαιότητα να δυναμώσει ο κοινός αγώνας της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων, για να αποσυρθεί το σχέδιο του ΠΔ, για αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας, υπογραμμίζει σε χτεσινή ανακοίνωσή της και η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ.

Παράλληλα, ξεκαθαρίζει πως «ΝΔ και ΠΑΣΟΚ λένε ψέματα ότι στηρίζουν το δημόσιο σύστημα Υγείας και ότι ενδιαφέρονται για την υγεία των εργαζομένων. Η αλήθεια είναι πως με δική τους ευθύνη πλούτισαν και πλουτίζουν οι επιχειρηματίες σε βάρος της υγείας και της ίδιας της ζωής της εργατικής τάξης. Τα κέρδη των μεγαλύτερων επιχειρήσεων αυξήθηκαν κατά 135% και έφτασαν το 2006 τα 1,6 δισ. ευρώ. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ οδήγησαν το δημόσιο σύστημα Υγείας να λειτουργεί με τα κριτήρια της ανταγωνιστικότητας, της επιχειρηματικότητας. Εχουν τεράστιες ευθύνες αυτοί όπως και ο ΣΥΝ που ξεγελούν τους εργαζόμενους ότι μπορεί η Σύμπραξη Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα (ΣΔΙΤ) να ωφελεί τους εργαζόμενους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ