Πέμπτη 7 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
Τώρα και «βουνό» τοξικών αποβλήτων

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΠΡΙΣΤΙΝΑ.--

Σαν να μην έφθανε στους κατοίκους του Κοσσυφοπεδίου η φτώχεια, η ανομία και η υπανάπτυξη που έχει φέρει στην περιοχή τους η ΑμερικανοΝΑΤΟική κατοχή, τώρα ήρθαν και τα τοξικά απόβλητα. Στην Κοσόβσκα Μιτρόβιτσα εντοπίστηκαν απόβλητα άγνωστης χημικής σύνθεσης βάρους 70 τόνων, που φέρεται να έχουν προέλευση το Ιράν και έφθασαν στην περιοχή μέσω Τουρκίας, Βουλγαρίας και ΠΓΔΜ. Τα τοξικά απόβλητα προκάλεσαν τις έντονες, εύλογες, ανησυχίες αρχών και κατοίκων, που διαδηλώνουν εδώ και μέρες απαιτώντας την απομάκρυνση του επικίνδυνου υλικού.

Οι αντιδράσεις έκαναν την κυβέρνηση των Κοσσοβάρων Αλβανών στην Πρίστινα να πραγματοποιήσει δημοπρασία, την οποία κέρδισε μια εταιρεία από το Ντάλας των ΗΠΑ. Η εταιρεία συμφώνησε με τη διοίκηση των ορυχείων «Τρέπτσα» να πραγματοποιήσει διαδικασία «εξουδετέρωσης» των τοξικών στις εγκαταστάσεις των ορυχείων που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης, υπό «σκοτεινές» συνθήκες για τη δημόσια ασφάλεια και υγιεινή...

Μέσα σ' όλα αυτά, χτες σημειώθηκαν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος λόγω προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στο κεντρικό εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρενέργειας στο Κοσσυφοπέδιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ