Τετάρτη 4 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΚΑΡΑΒΕΛ»
Να μη λείψει κανείς

Περιοδεία κλιμακίου του ΠΑΜΕ στους εργαζόμενους του ξενοδοχείου για τη συμμετοχή τους στην πανεργατική απεργία

«Πρέπει να είμαστε ένας για όλους και όλοι για έναν, καθώς μόνο όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα». Με τη φράση αυτή ο Χρήστος Κατσώτης, στέλεχος του ΠΑΜΕ και γραμματέας της Ομοσπονδίας Επισιτισμού - Τουρισμού, κάλεσε τους εργαζόμενους στο ξενοδοχείο «Ντιβάνι Κάραβελ» να πάρουν μέρος στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 10 Οκτώβρη.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας, που πραγματοποίησε ο Χρ. Κατσώτης στο ξενοδοχείο μαζί με την Νίτσα Χρηστίδου, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας, υπογραμμίστηκε η ανάγκη οι εργαζόμενοι να δώσουν δυναμικό παρόν στην απεργία, καθώς η κυβέρνηση επιχειρεί βαθιές ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, καταργώντας τα δικαιώματα που είχαν κατακτήσει μέχρι σήμερα οι εργαζόμενοι.

«Σήμερα η κυβέρνηση, κάτω από την πίεση των εργοδοτών, επιχειρεί να διευθετήσει το χρόνο εργασίας σε ετήσια βάση, καταργώντας τον ημερήσιο σταθερό χρόνο απασχόλησης. Θέλει να καταργήσει την αμοιβή της υπερωρίας, να γενικεύσει τη μερική απασχόληση, να μειώσει τις ασφαλιστικές εισφορές των εργοδοτών, να αυξήσει το όριο απολύσεων ανά μήνα», τόνισε ο Χρ. Κατσώτης.

Για την κατάσταση στο κλάδο, ο Χρ. Κατσώτης κατάγγειλε τους ξενοδόχους που ζήτησαν από την κυβέρνηση την κατάργηση των Βαρέων και Ανθυγιεινών, με τη δικαιολογία ότι είναι πολλά τα ...έξοδά τους. Επίσης υπογράμμισε ότι στο χώρο εφαρμόζεται, ήδη, η μερική απασχόληση, αλλά και η έξτρα απασχόληση, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μην πληρώνονται με βάση τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και να γίνονται έρμαιο στα χέρια του κάθε ξενοδόχου.

Καταλήγοντας ο Χρ. Κατσώτης τόνισε: «Οι ξενοδόχοι έχουν τα ντουβάρια των ξενοδοχείων, όχι, όμως, και τους εργαζόμενους. Γι' αυτό πρέπει να τους απαντήσουμε με την παρουσία μας στην πανεργατική απεργία, να απαιτήσουμε πλήρη και σταθερή απασχόληση, να διεκδικήσουμε συλλογικές συμβάσεις εργασίας που θα λύνουν τα προβλήματα μας, να ζητήσουμε δημόσια και δωρεάν παιδεία για τα παιδιά μας και κοινωνική ασφάλιση για τους εαυτούς μας και τους μελλοντικούς εργαζόμενους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ