Τετάρτη 13 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ο ΟΣΕ για να παραδοθεί στο κεφάλαιο

Οι συνέπειες θα είναι οδυνηρές για το σύνολο των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Η απάντησή τους μπορεί να είναι μόνο η συνολική απόρριψη των ιδιωτικοποιήσεων και της απελευθέρωσης των μεταφορών

  • Τη διάλυση του ΟΣΕ και την εφαρμογή μιας πολιτικής που θα διευκολύνει την ιδιωτικοποίηση των κερδοφόρων τομέων των σιδηροδρομικών μετακινήσεων - μεταφορών ανακοίνωσε χτες η κυβέρνηση της ΝΔ, ολοκληρώνοντας τις μεθοδεύσεις που είχαν ξεκινήσει από την προηγούμενη δεκαετία οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Αναμένονται υπέρογκες ανατιμήσεις στα εισιτήρια, μεγάλη συρρίκνωση του προσωπικού, κατάργηση δεκάδων δρομολογίων, επιβάρυνση των προϋπολογισμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ανατροπή των εργασιακών σχέσεων στον κλάδο, δραματική μείωση των αποδοχών των σιδηροδρομικών, κλπ.
  • Οι συνέπειες δε θα είναι οδυνηρές μόνο για τους εργαζόμενους στον ΟΣΕ, αλλά για το σύνολο των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, που έχουν ανάγκη και είναι δικαίωμά τους οι φθηνές και ασφαλείς σιδηροδρομικές υπηρεσίες. Μπορούν να δώσουν απάντηση μόνο από θέση συνολικής απόρριψης της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων και της απελευθέρωσης των μεταφορών που προωθεί η ΕΕ με τη συμφωνία ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Εκσυγχρονισμός των σιδηροδρόμων προς όφελος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων μπορεί να γίνει μόνο όταν ο σιδηρόδρομος γίνει λαϊκή περιουσία, σε μια λαϊκή οικονομία με λαϊκή εξουσία.

ΣΕΛ.  2  -  3

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ